RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Zabrane za stanove

NA ŠTO SVE NE SMIJETE PRISTATI KOD STANOVA

PN: Postoji nekoliko faktora pri odabiru stana na koje morate obratiti pozornost, jer imaju veliki utjecaj na feng shui, koji će se brzo i osjetno nepovoljno odraziti na vaš život i živote vaših ukućana. 

Započet ćemo od onih manje utjecajnih faktora koji se do neke mjere mogu ublažiti i kompenzirati. 
•    Ulazna vrata bez sunčeve svjetlosti
To je slučaj u većini stanova i mada nije povoljno, kod stanova s velikim prozorima i dostatnom količinom dnevne svjetlosti, to ne predstavlja veliki problem. 
•    Stan s pogledom na nepovoljan prizor
Iako se ovo smatra lošim feng shuiem, moguće je zapriječiti pogled na nepovoljne strukture postavljanjem zavjese, biljaka ili vjetrenih zvona na prozor, što će umanjiti štetan utjecaj na vas i vaš stan.
•    Stan u staroj ili oronuloj zgradi
Ovo nije moguće ublažiti, a  čini stanare i njihove živote usporenim, otežanim i negativno utiče na zdravlje, no pokušajte se raspitati, možda se uskoro planira renoviranje zgrade, što će unijeti novu i pozitivnu energiju u stanove. 

U nastavku faktori koji se ne mogu ispraviti. Izbjegavajte ovakve stanove!
•    Stan u lošem sektoru zgrade
Tome nema lijeka, kratkoročno je moguće prolaziti kroz bolja razdoblja, ovisno o trenutačnom stanju zvijezda, ali dugoročno u ovako pozicioniranom stanu imat ćete više problema i prepreka, nego u stanu koji zauzima bolji položaj u zgradi. Za određivanje sektora u kojem se stan nalazi pročitajte Kupnja stana i Kupnja kuće ili stana - raspored prostorija. 
•    Stan nepravilnog oblika tlocrta
Najveći problem predstavljaju nedostatni dijelovi. To su oni koji bi trebali biti dio vašeg stana, da je on pravilnog oblika, a zbog nepravilnog oblika tlocrta oni su dio susjednog stana. Tako se možete naći u situaciji da vam nedostaje veliki dio ili čak čitav sektor, što djeluje disharmonično na energiju u stanu. Zamislite da vam nedostaje sektor novca, primjerice, čitav život imat ćete problema sa stjecanjem i čuvanjem novca. Ili bilo koji drugi sektor, kao što su sektor obitelji, ljubavi, zdravlja, karijere itd. Jasno, možete pokušati ublažiti taj nedostatak aktiviranjem tog istog sektora u dnevnom boravku i do neke mjere ćete uspjeti, ali opća energija u stanu nikada ne može biti u potpunosti uspostavljena, ako neki dio nedostaje. 
•    Vaša spavaća, dječja, radna soba ili blagovaonica i dnevni boravak iznad ili ispod susjedove kupaonice ili kuhinje
Ovo je vrlo loše za vaš feng shui, posebice ako se neka od vaših povoljnih prostorija nađe ispod susjedove kupaonice ili iznad susjedove kuhinje. Zašto? Energija odvoda iz kupaonice ide prema dolje, a energija vatre iz kuhinje prema gore. Tako da je sve što radite u svojim povoljnim prostorijama pod nepovoljnim utjecajem susjednih nepovoljnih prostorija. Čak i da feng shui izbacite iz jednadžbe, jasno vam je da u slučaju puknuća cijevi, sve odvodne vode neminovno idu na vaš stan ako ste ispod. Kada je kuhinja u pitanju, iako je danas mala vjerojatnost da će požar iz susjedove kuhinje na katu niže prijeći u vaš stan, smatra se nepovoljnim spavati iznad kuhinje, jer to stvara nervozu i nesuglasice među ukućanima. 
•    Vaša spavaća soba dijeli zid sa susjedovom kupaonicom
 Ako je uzglavlje kreveta na tom zajedničkom zidu osjećat ćete iscrpljenost i nezadovoljstvo, te imati poteškoća na poslu. Ako pak nije, problem je zanemariv, pogotovo ako je na zajedničkom zidu garderobni ormar. 
•    Povijest prethodnih stanara
Ako je ikako moguće raspitajte se o sudbini stanara koji su prije vas živjeli u stanu koji vas interesira. Saznajte koliko su dugo tu živjeli, na koji način im se život promijenio u tom stanu u odnosu na prethodnu adresu stanovanja, kako je tekao njihov život u tom stanu, je li bilo kakvih značajniji dobrih ili loših događaja, te zašto su se odlučili preseliti. Ako im se život nakon useljenja u taj stan promijenio na bolje, život tekao manje-više uobičajeno i bez nekih neočekivanih loših događaja, poput smrti, svađe, rastave i sl., te su se odselili jer im se ukazala prilika napredovati u karijeri ili kupiti vlastiti veći stan ili kuću, vjerojatnost da ćete i vi dobro živjeti u tom stanu i napredovati dosta je velika. Ako su pak iz njega odselili jer si ga više ne mogu priuštiti ili se obitelj raspala, radije nemojte niti vi uzeti taj stan. 
•    Potkrovlja i podrumski stanovi
Potkrovlje posjeduje kaotičnu energiju i djeluje uznemirujuće na stanare, podrumski stanovi imaju ustajalu, usporenu energiju, jer su dijelom ispod zemlje i onemogućavaju napredak stanara. 


© Adaptacije d.o.o.