RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Odabir lokacije – što sve ne želite imati u susjedstvu

DOBAR FENG SHUI U LOŠEM KVARTU

PN: Pri odabiru lokacije za izgradnju kuće ili pri traženju kuće ili stana za preseljenje moramo uzeti u obzir da je savršenu lokaciju jako teško, ako ne i nemoguće pronaći. Gotovo svaka ima barem jednu manu, no većina njih može se ispraviti. Ukoliko to nije moguće, nastavite tragati za boljom lokacijom.

Kako ste već zacijelo pročitali u prethodnom članku, lokacija je najvažniji faktor kod odabira kuće ili stana. No što činiti kada si ne možete priuštiti nekretninu u «dobrom dijelu grada»? Ono što vas u prvi mah može utješiti jest stara narodna poslovica koja kaže da je bolje biti velika žaba u maloj lokvi, nego mala u velikoj. Iako feng shui to ne shvaća na taj način, ako se vama čini da u tome ima logike, vjerojatno to znači da ste na dobrom putu. Kako pitate se? Svatko od nas ima neki predodređen životni put, potencijal da nešto postigne u životu. Svi mi možemo izvući maksimum i nadmašiti početnu postavku, ako doista čvrsto u to vjerujemo i predano na tome radimo. Ali isto tako svi mi imamo različit sustav prioriteta. Netko želi postati predsjednik vlade, netko vlasnik poduzeća, netko pak «samo» želi odraditi svojih 8 sati posla i posvetiti se svojoj obitelji. Niti jedan od tih ciljeva nije manje ili više vrijedan, već prikladan za određenu osobu koja ga slijedi. Jasno, ovisno o ciljevima, ali i mogućnostima, potrebne su nam različite vrste energije, različite lokacije da bismo ih mogli ispuniti. 

Možete li imati dobar feng shui živući u dijelu grada gdje većinski živi takozvani «srednji sloj» društva? Naravno! A što je s lošijim kvartovima? Iako teže, i tamo je moguće imati dobar feng shui. No evo na što sve trebate paziti kako biste izbjegli potencijalne feng shui probleme, u kojem god dijelu grada živjeli.

1. Ceste i prilazni putovi
Ceste u feng shuiu imaju isti značaj kao vodeni tokovi. Ako živite pokraj brze ceste ili brzog vodotoka trpjet ćete loš feng shui, bolest, umor i neuspjeh. Ukoliko se cesta ili vodotok nalaze ispred kuće situacija je nešto povoljnija nego ako se isti nalaze sa stražnje strane kuće. Rješenje ovog problema bila bi sadnja drvoreda ili visoke ograde, kako biste se ogradili od takve vrste energije. Ali i oblik, točnije putanja kretanja ceste ili vodotoka ima značaj za vaš feng shui. Tako niti miran promet ili spora rijeka ne moraju nužno biti dobra stvar.
•    Slijepa ulica, T-križanje, Y-križanje
Ako živite u kući na kraju slijepe ulice, tako da cesta završava direktno pred vašim ulazom ili fasadom to predstavlja ozbiljan zdravstveni problem, ako ne postavite visoku ogradu između kuće i ceste. Ako pak živite u kući koja je postrani u odnosu na tok prometa, nema nikakvih problema.
•    Raskrižje
Kuća na križanju ima kaotičnu i neuravnoteženu energiju. Ako je križanje opterećeno jakim prometom, buka i prednja svjetla automobila mogu dodatno uznemiravati vaš feng shui.
•    U-Zavoj-izvan
Kakav god da je U-zavoj, oštar ili blag, kuća s njegove vanjske strane pati od lošeg feng shuia. Potrebno je podići visoku ogradu između kuće i zavoja, ako ne zbog feng shuia, onda zbog vlastite sigurnosti, jer izlijetanjem s ceste automobil bi mogao završiti u vašoj kući i nekoga ozbiljno ozlijediti.

2. Nivo zemljišta
•    Vrh brda
U prvi mah čini se idealno, lijep pogled na sve strane, bez buke prometa i zagađenog zraka, no stanari ovih kuća često se osjećaju izloženo i ranjivo, pate od nesanice i nervoze. To se događa uslijed nedostatka zaleđa, uzvisine iza kuće. Osim toga, što je kuća na većoj nadmorskoj visini, jači su i vjetrovi, što se također smatra lošim feng shuiem.
•    Strma litica
Istina imate zaleđe i dobar pogled, ali ipak u ovoj kući imat ćete problema s financijama, a da ne spominjem opasnost od klizišta.

4. Nepovoljne i opasne strukture
Neke strukture i građevine ne želite ni po koju cijenu u neposrednoj blizini svoga doma, jer je njihova energija vrlo utjecajna. Neke imaju negativnu energiju, neke preveliku količinu pozitivne energije koja  se dugoročno nepovoljno odražava na ukućane. To su:
•    Smetlište
Razlog vam je u startu jasan, nesnosan smrad i energija bolesti i zaraze, ali i energija neimaštine i neuspjeha.
•    Vrtić, škola, dječje ili sportsko igralište
Priznajem, ovo je teško pogoditi. Ali ako imate djecu ili ste ikada bili duže vrijeme okruženi mališanima morali ste primijetiti da nakon nekog vremena oduševljenje, igra i graja polako postaju iscrpljujući. Ta ogromna količina Yang energije dugoročno će se nepovoljno odraziti na vaše zdravlje.
•    Groblje
Žalost, plač, gubitak postaju dio vaše svakodnevice ako živite u kući s pogledom na groblje. Posljedice po zdravlje, psihu i emocije vrlo brzo će se pokazati, kao i financijski gubitci.
•    Policijska postaja, zatvor
Iako policija obavlja važnu i časnu dužnost u zajednici, u postaji se nerijetko nalaze kriminalci raznih vrsta. Energija kriminala i ograničenja ljudske slobode vrlo je nepovoljna. 
•    Vatrogasna postaja
Buka sirena i snažnih kamiona loš su feng shui za stambene objekte.
•    Zračna luka
I ovdje buka, ali i opasnost od pada zrakoplova ili eksplozije predstavlja problem.
•    Brza autocesta
Buka, prašina, opasnost od prometnih nezgoda samo su neke od nepovoljnosti blizine autoceste.
•    Tvornica
Buka, prašina, promet opasnih vozila, neosoban i hladan krajolik. 
•    Vojarna
Velika količina Yang energije, ali i nepovoljnost zbog buke, negativno se odražavaju na zdravlje.
•    Strujni vodovi i visokonaponske strujne stanice
Opasnost po zdravlje.
•    Crkva
Mada je crkva mjesto mira i povezivanja s Bogom, ljudi u nju najčešće dolaze kada imaju neki problem ili brigu, tako da energija crkve iako ima povoljan aspekt energetski pročišćavajućeg zvuka zvona, širi oko sebe energiju čitavog spektra negativnih emocija. 
•    Ruševne kuće i neuređene okućnice
Ovakve strukture šire oko sebe energiju bolesti, smrti, neuspjeha, a da ne spominjem opasnost od urušavanja. 
•    Oštre ivice ograda, krovova ili zidova susjednih kuća usmjerene prema vašim prozorima ili vratima
U feng shuiu poznate kao otrovne strijele koje odašilju negativnu energiju. Njihova najveća nepovoljnost je u tome što odašilju udare vjetra ili jačeg strujanja zraka.


© Adaptacije d.o.o.