RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Hodnici, ostave, ugradbeni i drugi ormari

POTENCIJALNA MJESTA LOŠE ENERGIJE

PN: Hodnici, ostave, ugradbeni i dugi ormari mogu ozbiljno štetiti vašem feng shuiu ukoliko ne zadovoljavaju neke osnovne kriterije. Njih nije teško primijeniti, a mogu ublažiti, čak i potpuno eliminirati negativnu energiju koja ova mjesta potencijalno šire u kućanstvu.

Hodnici su svojevrsni provodnici energije od ulaza u kućanstvo do pojedinih prostorija.  Uski i dugački hodnici smatraju se nepovoljnima jer kroz njih energija teče brzo i pravocrtno, pa stoga postaje opasna. Takve hodnike treba uravnotežiti kako bi energija tekla sporije i polako cirkulirala od jedne do druge prostorije. To je najlakše postići postavljanjem nekakvih «prepreka», poput biljaka, slika, namještaja ili ukrasa duž hodnika, a na cik-cak način. Možete i kombinirati neke od navedenih predmeta ili se dosjetiti svojih originalnih načina kako usporiti energiju i učiniti je pozitivnom. Važno je upamtiti da energija poprima obilježja mjesta kojim se kreće, tako lijepe i povoljne slike i ukrasi te zdrave i bujne biljke, osim što će je usporiti, mogu doprinijeti njezinoj povoljnosti. Na neki način hodnici su nalik predsobljima (link članak 38), pa se slično mogu i urediti. 

Ostave pak, nalikuju ugradbenim ormarima, koji su poput svih drugih ormara, jedino veći. Stoga ćemo ih obraditi skupa, kao jednu cjelinu, kako ne bi bilo nepotrebnih ponavljanja. Njihova energija često je ustajala, te uzrokuje zastoj u životnom području na koje se odnosi sektor u kojem se nađu (link članak 16, 17 i 18). Odaberite svijetle i prozračne boje koje izgledaju čisto, možda najbolje bijelu ili boju vezanu za sektor u kojem se nalazi. Održavajte red i visoku razinu higijene. Sliči li vam ostava ili ormar ljekarni, na dobrom ste putu. Ostave i ugradbeni ormari moraju biti dobro osvijetljeni jarkim svjetlom, a ostale ormare treba redovito izlagati dnevnoj svjetlosti i suncu. Također važan faktor jest i dobra prozračenost i ugodan miris ostave i ormara. U tu svrhu  u ostavi možete se poslužiti prozorom, ukoliko postoji. Kod ormara i ostava koje nemaju prozor preporuča se ugradnja ventilatora koji će redovito izmjenjivati zrak i tako skrbiti za cirkuliranje energije i dobru prozračenost. 

Ormari, pa tako i ostave sastoje se iz tri dijela: donji dio, najbliži podu odnosi se na prošlost, srednji dio, kod garderobnih ormara to bi bio dio u kojem visi odjeća na vješalicama, odnosi se na sadašnjost, a gornji dio, onaj u visini pogleda i više odnosi se na budućnost. Jasno gornja polica najčešće je ta koju zatrpavamo stvarima koje rijetko ili nikada ne koristimo. Promijenite to, tako što ćete je rezervirati za odabrane stvari i predmete koji ukazuju na nešto što priželjkujete u budućnosti. Najdonju policu pak ostavite za skladištenje stvari koje se rijetko koriste ili kojih se niste spremni riješiti makar znate da vam ne trebaju. Gomilanje robe u području prošlosti ne predstavlja tako velik problem kao u području budućnosti, obzirom da se prošlost već dogodila i ničim je više ne možete promijeniti. No ukoliko imate puno stvari koje tamo kanite pohraniti, a ne želite da njihova energija prošlosti bude u vašem vidokrugu i miješa vam se sa sadašnjošću, pohranite sporne stvari i predmete u plastičnu ili gumenu neprozirnu ambalažu za spremanje, kako bi na neki način ostale izolirane u prošlosti. Obratite pozornost i na srednji dio koji utječe na sadašnjost. Možda postoji nešto što vas koči u napretku i uspjehu. Stvari ili odjeća iz prošlosti koje se niste riješili, a ipak je nikada ne koristite. Budite odvažni, pospremite nered, odvojite nepotrebne ili nefunkcionalne stvari iz svog ormara, ostave i života. Darujte ih nekome kome su potrebnije nego vama ili ih predajte Crvenom križu. Dobra djela uvijek se višestruko vraćaju, a bonus nagrada bit će vaš dobar feng shui. 


© Adaptacije d.o.o.