RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Zabrane za kuće

OVAKVE KUĆE OBAVEZNO IZBJEGAVATI

PN: Postoji nekoliko faktora pri odabiru kuće na koje morate obratiti pozornost, jer imaju veliki utjecaj na feng shui, koji će se brzo i osjetno nepovoljno odraziti na vaš život i živote vaših ukućana. 

Započet ćemo od onih manje utjecajnih faktora koji se do neke mjere mogu ublažiti i kompenzirati. 
•    Ulazna vrata bez sunčeve svjetlosti
Kada posjedujete vlastitu kuću imate mogućnost adaptiranja i rekonstrukcije, tako da nepovoljno locirana vrata možete zazidati i preseliti na neko mjesto na kojem će biti osunčana barem dio dana i tako ih učiniti povoljnim. 
•    Kuća s pogledom na nepovoljan prizor
Ovo smatra lošim feng shuiem, stoga ako je moguće zapriječite pogled na nepovoljne strukture postavljanjem zavjese, biljaka ili vjetrenih zvona na prozor ili sadnjom drveća, grmova ili podizanjem visoke ograde između nepovoljne strukture i kuće, što će umanjiti štetan utjecaj.
•    Stara ili oronula kuća, te kuća u lošem kvartu
Usporava i otežava živote stanara, te negativno utiče na zdravlje, no možete je renovirati, što će unijeti novu i pozitivnu energiju. Ako nema drugih ruševnih ili starih kuća u blizini, nije veliki problem, jer se može zapriječiti pogled na njih. Ako pak ima, radije odaberite neku drugu kuću. 
•    Tlocrt zemljišta, kuće ili prostorija nepravilnog oblika
Najveći problem predstavljaju nedostatni dijelovi zemljišta, jer njih ne možete ničim nadomjestiti. Manji problem predstavljaju nedostatni dijelovi kuće. To su oni koji bi trebali biti dio vaše kuće da je ona pravilnog oblika, a zbog nepravilnog oblika tlocrta oni su dio okućnice, garaže ili balkona. Tako se možete naći u situaciji da vam nedostaje veliki dio ili čak čitav sektor, što djeluje disharmonično na energiju u kući. Zamislite da vam nedostaje sektor novca, primjerice, čitav život imat ćete problema sa stjecanjem i čuvanjem novca. Ili bilo koji drugi sektor, kao što su sektor obitelji, ljubavi, zdravlja, karijere itd. No kada je kuća u pitanju uvijek možete nadograditi nedostatak i integrirati ga u interijer, te tako stvoriti harmoničan oblik. 
•    Potkrovlja i podrumi
Potkrovlje posjeduje kaotičnu energiju i djeluje uznemirujuće na stanare, zato se ne preporuča smjestiti dječje i spavaće sobe u potkrovlje. Radije ga iskoristite za dnevni boravak ili radne prostorije poput ostave, sobe za pranje, sušenje i glačanje rublja, prostoriju za hobi i sl. Podrumi imaju ustajalu, usporenu energiju, jer su dijelom ispod zemlje, stoga nisu povoljni niti za jednu namjenu. Smatraju se lošim feng shuiem.

U nastavku faktori koji se ne mogu ispraviti. Izbjegavajte ovakve kuće!
•    Kuća u lošem sektoru zemljišta
Tome nema lijeka, kratkoročno je moguće prolaziti kroz bolja razdoblja, ovisno o trenutačnom stanju zvijezda, ali dugoročno ćete imat više problema i prepreka, nego što biste imali  u kući koja zauzima bolji položaj. Za određivanje sektora u kojem se kuća nalazi pročitajte Kupnja kuće ili stana - raspored prostorija (link). 
•    Povijest prethodnih stanara
Ako je ikako moguće raspitajte se o sudbini stanara koji su prije vas živjeli u stanu koji vas interesira. Saznajte koliko su dugo tu živjeli, na koji način im se život promijenio u tom stanu u odnosu na prethodnu adresu stanovanja, kako je tekao njihov život u toj kući, je li bilo kakvih značajniji dobrih ili loših događaja, te zašto su se odlučili preseliti. Ako im se život nakon useljenja promijenio na bolje, tekao manje-više uobičajeno i bez nekih neočekivanih loših događaja, poput smrti, svađe, rastave i sl., te su se odselili jer im se ukazala prilika napredovati u karijeri ili kupiti vlastiti veći stan ili kuću, vjerojatnost da ćete i vi dobro živjeti u toj kući i napredovati dosta je velika. Ako su pak iz odselili jer si više ne mogu priuštiti kuću ili se obitelj raspala, radije ju i vi preskočite. 
•    Kupaonica, kuhinja ili ostava u središnjem, jugozapadnom ili sjeverozapadnom sektoru
Ovo se smatra jako lošim feng shuiem, jer negativno utiče na temelje obitelji, sreće i braka, stoga ako nije moguće rekonstrukcijom premjestiti te prostorije u neke druge sektore, nemojte kupiti kuću. 


© Adaptacije d.o.o.