RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Sektori i životna područja – značenje osnovna četiri područja

ŽIVOT U OBILJU SREĆE

PN: Kada smo identificirali osam sektora, pozabavit ćemo se njihovim značenjem i svrhom. Dakle, na tlocrtu imamo istočni, jugoistočni, južni, jugozapadni, zapadni, sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni sektor, te jedan centralni sektor, obzirom da mreža ima 9 polja. Svaki od njih ima svoje ime i pripadajući trigram (znak od tri linije koje se nalaze jedna iznad druge) i odnosi se na jedan element, boju, broj, člana obitelji, godišnje doba, dio tijela i životno područje. Ovdje ćemo se pozabaviti s četiri najvažnija životna područja.

Istočni sektor zove se Grom, trigram mu je Zhen. Element mu je drvo, stoga ovdje pristaje drveni namještaj i drveni ukrasi. Boja mu je zelena, pa bi tako trebalo obojiti zidove i odabrati tkanine za zavjese, stolnjake, prekrivače, ukrase i sl. Broj mu je 3, a odnosi se na najstarijeg sina, pa ako imate sinove ovo je najbolje mjesto za aktiviranje njihove sreće i uspjeha. Godišnje doba na koje se odnosi jest rano proljeće, pa možete odabrati proljetne prizore na slikama i umjetninama. Dio tijela su stopala, stoga ako niste pravilno uredili ovaj sektor, to je mjesto na kojem možete očekivati zdravstvene probleme. Životno područje istoka jest zdravlje, stoga ovdje možemo djelovati na sve zdravstvene poteškoće, primjenjujući sve prethodno nabrojane smjernice. Istok osim toga utiče i na odnos ukućana spram svojih roditelja i nadređenih. 

Jugoistočni sektor zove se Vjetar, trigram mu je Xun. Element mu je drvo, stoga ovdje pristaje drveni namještaj i drveni ukrasi. Boja mu je zelena, pa bi tako trebalo obojiti zidove i odabrati tkanine za zavjese, stolnjake, prekrivače, ukrase i sl. Broj mu je 4, a odnosi se na najstariju kćer, pa ako imate kćeri ovo je najbolje mjesto za aktiviranje njihove sreće i uspjeha. Godišnje doba na koje se odnosi jest kasno proljeće, pa možete odabrati proljetne prizore na slikama i umjetninama. Dio tijela su noge, stražnjica i križa, stoga ako niste pravilno uredili ovaj sektor, to su mjesta na kojem možete očekivati zdravstvene probleme. Životno područje jugoistoka su financije, stoga ovdje možemo djelovati na njih, primjenjujući sve prethodno nabrojane smjernice. 

Jugozapadni sektor zove se Majka/Zemlja, trigram mu je Kun. Element mu zemlja, stoga ovdje pristaje sve što je porculansko, kristalno i keramičko. Boja mu je žuta i sve nijanse smeđe, pa bi tako trebalo obojiti zidove i odabrati tkanine za zavjese, stolnjake, prekrivače, ukrase i sl. Broj mu je 2, a odnosi se na najstariju ženu u kući, suprugu i majku. Godišnje doba na koje se odnosi jest kasno ljeto ili rana jesen, pa možete odabrati prikladne motive za slike i umjetnine. Dio tijela su trbuh i reproduktivni organi, stoga ako niste pravilno uredili ovaj sektor, to su mjesta na kojem možete očekivati zdravstvene probleme. Životno područje jugozapada su ljubav i brak, te komunikacije i međuljudski odnosi, stoga ovdje možemo djelovati na njih, primjenjujući sve prethodno nabrojane smjernice.

Sjeverozapadni sektor zove se Otac/Nebo, trigram mu je Qian. Element mu metal, stoga ovdje pristaje sve što je metalno. Boja mu je bijela, zlatna i srebrna, pa bi tako trebalo obojiti zidove i odabrati tkanine za zavjese, stolnjake, prekrivače, ukrase i sl. Broj mu je 6, a odnosi se na najstarijeg muškarca u kući, supruga i oca. Godišnje doba na koje se odnosi jest kasna jesen ili početak zime, pa možete odabrati prikladne motive za slike i umjetnine. Dio tijela su glava i pluća, stoga ako niste pravilno uredili ovaj sektor, to su mjesta na kojem možete očekivati zdravstvene probleme. Životno područje sjeverozapada su utjecajni ljudi, prijatelji, anđeli čuvari, stoga ovdje možemo djelovati na njih, primjenjujući sve prethodno nabrojane smjernice.


© Adaptacije d.o.o.