RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Aktiviranje spavaće sobe za zdravlje

SPAVAĆA SOBA - IZVOR ZDRAVLJA I MLADOSTI

PN: Jedno od malobrojnih životnih područja koja se smiju aktivirati u spavaćoj sobi jest područje zdravlja. Ono se ne mora aktivirati, kao na primjer ljubav, ali ako je netko bolestan, onda je potrebno aktivirati ga. No i bez aktivacije spavaća soba sama po sebi izvor je zdravlja, dugovječnosti i mladosti.

Kako, pitate se? Zapravo vrlo logično, u njoj spavamo, obnavljamo se i regeneriramo, crpimo snagu i samim tim činom povoljno djelujemo na svoje zdravlje koje pak djeluje na održavanje mladosti i produljenje života. Jasno, ako je spavaća soba u nepovoljnom sektoru doma ili pogrešno uređena, tada postaje suprotna svojoj svrsi, iscrpljuje nas i vodi u bolest. 

Osnovna stvar na koju trebate obratiti pozornost jest negativna energija. Nju ćete prepoznati po mračnim kutovima i onim dijelovima sobe kojima se nikada ne krećete, po oštrim bridovima namještaja i dekorativnih predmeta koji su upereni prema krevetu, po stropnim gredama iznad kreveta, po lošem i starom madracu. 

Pobrinite se da nema mračnih zakutaka u spavaćoj sobi i da je uvijek čista, uredna, dobro provjetrena i svježeg mirisa. Prašina je jedan od najvećih uzročnika zdravstvenih problema poput alergija i bolesti dišnih putova. 

Odaberite namještaj i dekorativne predmete koji nemaju oštre bridove ili ga pak postavite tako da oni nisu upereni prema krevetu. Ovakva vrsta energije pogubna je za zdravlje.

Stropne grede morate nekako «zamaskirat», pa bilo to bojanjem greda u istu boju kao što je strop, postavljanjem takozvanog «spuštenog stropa» ili platnene prepreke od prirodnog materijala koja sakriva grede, poput svile, pamuka i sl. 

Madrac je posebna priča. On ne bi trebao biti previše star, a najbolje ga je zamijeniti novim nakon svake teže bolesti, prekida ljubavne veze ili pretrpljenog teškog životnog razdoblja. Razlog tomu jest činjenica da se energija pohranjuje u madrac i tako nas često vezuje za neke davne nesretne događaje, a da toga nismo niti svjesni. To je ujedno i razlog zašto se ne preporučaju vodeni madraci, jer voda puno brže upija energiju. Ako niste u mogućnosti zamijeniti madrac novim, barem ga iznesite na sunce i ostavite tamo minimalno 8 sati, kako bi sunčeva energija pročistila energiju iz madraca. Postoji i jedan vrlo logičan razlog zašto madrac ne bi trebao biti previše star, naime, osim energije, madrac upija i prašinu, a koliko je ona štetna po zdravlje svi već dobro znamo. 

Ono što svakako morate napraviti kada je netko od supružnika bolestan, jest postaviti krevet u pravcu zdravlja te osobe. No, pri tom morate obratiti pozornost i na sve ostale uvjete za dobro postavljanje kreveta kako je opisano ovdje (link na članak 21). Ako nije moguće zadovoljiti te uvjete, radije se odlučite za neki drugi povoljan pravac osobe koja je bolesna, nego da je primjerice izložite spavanju bez čvrstog zida iza uzglavlja ili s nogama prema vratima. 

Jedan od razloga zašto se krevet ne smije naći na mjestu između dva prozora, dvojih vrata ili prozora i vrata jest taj što je to mjesto na propuhu, i energetski i zapravo. A to ne može biti dobro za nekoga tko je već bolestan. 

Kada je netko od supružnika bolestan, smijete unijeti biljke u spavaću sobu, no nemojte ih staviti previše blizu uzglavlja kreveta. Možete se poslužiti i slikama. Azijati koriste predmet zvan Wu Lou kako bi pospješili ozdravljenje, postavljajući ga na noćni ormarić oboljele osobe. Wu Lou je metalna replika dvotrbušaste tikve s crvenom trakicom u sredini, a simbolizira čuturicu za napitak besmrtnosti. Često ga krase rezbarije s prikazima raznih zaštitničkih božanstava. No i obična, prirodna dvotrbušasta tikva podjednako je djelotvorna. 

Jasno, u svakom slučaju morate posjetiti svog liječnika i slijediti njegove savjete, jer feng shui nije sredstvo liječenja, već samo metoda koja može, ali ne mora pomoći pri izlječenju.


© Adaptacije d.o.o.