RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Zabrane za spavaće sobe

SVE ŠTO JE ZABRANJENO U UREĐENJU SPAVAĆE SOBE!

PN: Kao i u svakoj drugoj feng shui temi, tako i po pitanju spavaće sobe postoje određene stvari koje svakako treba izbjegavati.

Krenimo od manje štetnih utjecaja, prema onim opasnijima.

•    Pogrešan odabir boja
Postoje samo dvije greške koje možete napraviti kada su u pitanju boje: odabrati boje ili kombinaciju boja nepovoljnu za sektor u kome se nalazi spavaća soba ili odabrati previše vesele i živahne boje. Sigurna opcija bila bi odabrati povoljnu boju ili kombinaciju boja za taj sektor i to u zagasitoj ili pastelnoj nijansi kako ne biste imali poteškoća sa spavanjem. Problem je lako i brzo rješiv uz minimalna financijska ulaganja, potrebno je odabrati novu boju i prebojiti sobu. 

•    Loša pozicija kreveta
Ovdje već imate mogućnost brojnih pogrešaka. Krevet kojem je uzglavlje na zidu na kojem se nalazi prozor ili vrata uzrokovat će loš san, nemir i na koncu bolest, što zbog eventualnog propuha, što zbog lošeg feng shuija. Krevet kojem je podnožje okrenuto prema vratima ili prozoru uzrokovat će bolest, a kod osoba lošijeg zdravlja čak i životnu opasnost, jer implicira položaj lijesa spremnog za sahranu. Krevet između sva stupa, visoka ormara ili vrata i prozora uzrokovat će učestale svađe i nesporazume među supružnicima. Krevet kojem je uzglavlje na zidu iz kojeg se nalazi odvod uzrokovat će iscrpljenost i na koncu bolest. Krevet koji je postavljen tako da mu je uzglavlje u nekom od nepovoljnih pravaca osoba koje u njemu spavaju, uzrokovat će nepovoljnost ovisno o pravcu o kojem se radi.

•    Dva madraca u jednom krevetnom okviru
Ovo je čest slučaj kod modernih bračnih kreveta. Ovakav krevet implicira razdor među supružnicima i vodi neminovno prema rastavi braka. Treba imati ili jedan zajednički madrac u krevetu ili pak dva potpuno odvojena kreveta. Čak i to je bolji feng shui od dva madraca u jednom okviru.

•    Vidljive stropne grede
Stropne grede potiskuju energiju prema dolje. Mada u nekim feng shui problemima mogu biti korisne, u spavaćoj sobi potpuno su zabranjene, jer uzrokuju bolest.

•    Biljke u spavaćoj sobi
Biljke imaju vrlo aktivnu energiju i onemogućavaju opuštanje i miran san. U spavaćoj sobi dopuštene su samo kada je netko bolestan i slab, pa mu je potrebna snaga kako bi se oporavio i ozdravio. Osim nedostatka noćnog mira, biljke u spavaćoj sobi impliciraju i pojavu neželjene treće strane u braku i vode ka raspadu obitelji. Bilo bi dobro izbjegavati cvjetni uzorak na posteljini, kao i slike cvijeća i biljaka. 

•    Voda u spavaćoj sobi
Ovo se ne odnosi na čašu vode na noćnom ormariću, već na akvarije i fontanice. Iako su odlični aktivatori bogatstva, u spavaćoj sobi imat će suprotan učinak, čak i kada se ona nalazi na sjeveru ili jugoistoku. Obavezno izbjegavati! Čak i ako se radi o slici vodopada, jezera ili mora.

•    Kombinirana prostorija za spavanje
Ovo je češće problem u stanovima nego u kućama, zbog ograničenosti prostora. Ponekad se dnevni boravak koristi za spavanje ili pak djeca i roditelji spavaju u istoj prostoriji. Obje kombinacije su loše, prva jer je boravak Yang i aktivan prostor čija je namjena druženje, pa kao takav otežava spavanje i odmor, druga kombinacija je loša, jer djeca i roditelji imaju različite navike i potrebe koje ispunjavaju u svojim spavaćim sobama. 

•    Ogledalo odražava spavače
Na žalost i ovo je česta pojava u modernim spavaćim sobama. Nepovoljnost je u tome što ljudi kada spavaju izgledaju nepomično i mirno, kao da više nisu živi, a ogledala uvijek uvećavaju ono što se u njima odražava, tako da ovakva postavka znači ubrzanu životnu putanju prema neminovnom kraju. Osim toga u nekim slučajevima djeluju na pojavljivanje neželjene treće strane u braku, pa s tim vode i prema koncu braka. Obavezno izbjegavati.

 


© Adaptacije d.o.o.