RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Horoskopski znak - Zec

BRIŽAN, OBITELJSKI TIP, DIPLOMATIČAN, ŠTEDLJIV, OPREZAN

PN: Zečeve često smatraju bojažljivima, no oni to nisu. Diplomatičan pristup, šutljivost u društvu nepoznatih znak su opreza, koji je vrlo važan za preživljavanje u neprijateljski nastrojenom svijetu. 

KARAKTER
Općenito o ljudima rođenim u znaku Zeca možemo reći da su obiteljske osobe. Nigdje se ne osjećaju ugodnije nego u krugu svojih bližnjih. Skloni su maštanju, ali i brizi, stoga njihova dugotrajna šutnja može značiti da uživaju u svijetu mašte, ili pak da pate pod teretom briga.  Zečevi cijene eleganciju, rječitost i društvenost. Zanimaju ih važne svjetske teme.
Muškarac rođen u znaku Zeca rođeni je diplomat s neodoljivim šarmom. U svakoj situaciji on nađe prikladan i optimalan način komunikacije.
Žena rođena u znaku Zeca savršena je domaćica, majka i supruga. Drži do svojeg izgleda, ali i ugleda. Društvena je i ima krug odabranih prijatelja. 

ZDRAVLJE
Po prirodi krhkog zdravlja, a izražene brižnosti za druge ljude, Zečevi često pate od kroničnih bolesti. Uzrok tomu je činjenica da oni svu svoju energiju ulažu u brigu za svoje bližnje, a tek ako im ostane vremena i snage, što je u pravilu rijetkost, mogu se posvetiti sami sebi. Tako oni dugo vremena zanemaruju činjenicu da se ne osjećaju najbolje, potiskuju svoju brigu i probleme, te na koncu obole, naizgled, samo zato jer ih je deprimirao kišan dan. Koliko tereta oni u sebi nose nitko niti ne sluti. Kao što je nemoguće naslutiti da je Zec bolestan. I na rubu samrti on je u stanju sa smiješkom obavljati svoje obveze, stići na posao i servirati ručak svojoj obitelji. U liječenju preferiraju samo-izlječenje i rijetko konzultiraju doktore. I po pitanju ishrane stavljaju druge na prvo mjesto, pa se često njihova ishrana temelji na hrani koju djeca i bračni partner vole i koju oni smatraju zdravima za svoju obitelj. Individualni plan prehrane skrojen za njihove potrebe bio bi idealno rješenje kada bi se Zecu moglo dokazati da je on toga vrijedan. 

LJUBAV
Zečevi u ljubavi traže nježnost i privrženost. U braku im je važnija obitelj od strasti. Muški Zečevi pomalo su nestalni i teško ih je držati na oku, dok su žene po tom pitanju puno moralnije nastrojene. Oboje ipak traže vjernost i odanost od svojih partnera. Nježni su ljubavnici i privrženi partneri. 
Najbolje se slažu sa Tigrom, Zecom, Kozom i Svinjom. Dobro se slažu s Bivolom, Zmijom,  Majmunom i Psom. Loše se slažu s Štakorom, Zmajem i Konjem. Najgora je kombinacija Zeca s Pijetlom.

OBITELJ
On je brižan, suosjećajan i pun ljubavi, kako za svog partnera, tako i za potomstvo. Zečevi vole velike vesele obitelji. Nije im teško tetošiti svoju dječicu i igrati se s njima po cijele dane. Ali trebali bi se čuvati da djeca ne počnu iskorištavati njihovu dobrodušnost. Sva djeca uživaju u njihovom društvu, no njima je teško izaći na kraj s djecom rođenom u znaku Zmaja, Tigra i Štakora. Zec u ulozi djeteta voli život u obitelji i dugo mu treba da se od nje odvoji kako bi odrastao i osamostalio se. Kada to jednom uspije učiniti, odmah kreće u potragu za partnerom s kojim bi mogao započeti svoju vlastitu obitelj. 

POSAO
I još jednom, kod Zečeva brižnost i suosjećanje najvažnije su karakterne odlike. Prema njima čest odabiru svoja zanimanja. Zečevi vrlo rano shvate kako imaju smisla za ophođenje s drugim ljudima. Često se Zečevi bave medicinskim poslovima, bilo da je u pitanju školska ili alternativna medicina. Iako su dobri u tome, trebali bi se kloniti ovih poslova jer iziskuju jako puno energije, koja Zecu manjka. Školstvo i skrb za bebe i djecu još jedno su od njihovih omiljenih poslovnih područja.  Također možemo naći Zečeve u socijalnim zanimanjima poput skrbi za nemoćne ili starije osobe. Općenito gdje god se može služiti drugom živom biću pronaći ćete barem nekoliko Zečeva. Iako im je umjetnost vrlo važna, rijetko se profesionalno bave umjetničkim poslovima. No svaki Zec za svoju dušu napravio je neko, koliko god maleno umjetničko djelo. I nema pretenzija pokazati ga svojim bližnjima. Još jedna za Zečeve važna poslovna grana jesu poslovi u prirodi. Koji god posao bio u pitanju, ako se obavlja na otvorenom, za Zeca je savršen. Ako uspije kombinirati posao na otvorenom i rad s djecom nitko neće biti sretniji od njega. No trebaju se čuvati od premora i preopterećenja. 


© Adaptacije d.o.o.