RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Kupnja kuće ili stana – osobni izračun

MOJA KUĆA I JA – SAVRŠENI PAR

PN: Da bi kuća imala dobar feng shui mora biti prilagođena i dobro integrirana u svoj okoliš, no da bi taj dobar feng shui maksimalno koristio njezinim stanarima, kuća i ukućani također trebaju biti usklađeni. Isti slučaj je i sa stanovima.

Da bismo maksimalno mogli prilagoditi kuću stanarima i stanare kući, osim kua broja kuće koji smo naučili određivati u članku Kupnja kuće ili stana – raspored prostorija (link) moramo izračunati i osobni kua broj svakog pojedinca u kućanstvu. Znam da računanje izaziva paniku, no ovdje se radi o osnovnom zbrajanju i oduzimanju do 20, tako da se nećete morati puno mučiti. Račun se razlikuje ovisno o tome kojem spolu pripadate. 

Za početak uzmite zadnje dvije znamenke godine svog rođenja. Ako ste rođeni nakon 4.2. računate za svoju kalendarsku godinu rođenja, ako ste rođeni prije 4.2. onda računate za godinu manje. Znači, ako ste rođeni 3.2.1971. zbrajate kao da ste rođeni 1970, dakle 7+0, a ako ste rođeni 5.2.1971. zbrajate 7+1. 

Zadnje dvije znamenke ćete zbrojiti i nastaviti zbrajati dok ne dobijete jednoznamenkasti broj. U našem slučaju za osobu rođenu 5.2.1971. zbrajate 7+1=8.

Tako dobivenom jednoznamenkastom broju žene će dodati 5, dakle u našem slučaju 8+5=13. Dobiveni rezultat nastavit ćemo zbrajati dok ne dobijemo jednoznamenkast broj koji je u tom slučaju osobni kua broj za ženu rođenu navedenog datuma, tj. 1+3=4. 

Kada je u pitanju muškarac rođen 5.2.1971. zbrajate 7+1=8. No sada ne zbrajate dalje, već oduzimate rezultat od broja 10, dakle 10-8=2. To je kua broj muškarca rođenog navedenog datuma. 

Kua brojevi, bilo da se radi o osobnim ili brojevima kuća i stanova, dijele se u dvije skupine, istočnu i zapadnu. Istočnoj skupini pripadaju brojevi 1, 3, 4, 9, a zapadnoj 2, 6, 7, 8. Broj 5 kod kua brojeva kuća ne postoji, a kod osobnih kua brojeva za muškarce je istovjetan kua broju 2, a za žene kua broju 8., dakle pripada zapadnoj skupini. 

Čemu toliko računanja? Ukoliko vi i vaša kuća ili stan pripadate istoj skupini možete biti sigurni da će vam život u njoj donijeti pregršt prilika za uspjeh i dobru sreću, no ako pripadate različitim skupinama, iako zasigurno nećete uživati sve blagodati dobrog feng shuia, ipak možete nekim sitnim trikovima izvući maksimum iz date situacije. 

Primjerice, uvijek se držite toga da povoljne prostorije budu u povoljnim sektorima kuće, a nepovoljne u nepovoljnima. Iako se to možda ne poklapa s vašim povoljnim pravcima, ipak ćete imati koristi od ovakvog rasporeda jer ćete koristiti najbolje moguće položaje za razne namjene. Kao dodatak tomu, postavite svoj krevet, radni stol i stolac u blagovaonici tako da ste licem okrenuti u nekom od svojih povoljnih pravaca. Uz prikladan dizajn interijera, ovo će biti dovoljno da osigurate sebi i svojim ukućanima dobar feng shui. I naravno izbjegavajte loše lokacije nepovoljnih prostorija, kao što su kuhinja, kupaonica i ostava u središnjem, jugozapadnom ili sjeverozapadnom sektoru kuće ili stana. 

Kada u jednom kućanstvu žive pripadnici različitih skupina, što je čest slučaj i ne govori ama baš ništa o međusobnoj kompatibilnosti tih ljudi, bolje bi bilo da stambeni prostor pripada istoj grupi kao suprug ili kao ona osoba koja u kućanstvu najviše zarađuje, kako bi se još više pospješio uspjeh te osobe i omogućilo lagodno preživljavanje obitelji, bez financijskih poteškoća.


© Adaptacije d.o.o.