RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Zabrane za dječje sobe

LOŠ FENG SHUI U DJEČJOJ SOBI
 
PN: U svim sferama feng shuia postoje određeni tabui, stvari koje trebate izbjegavati ili korigirati kako biste umanjili njihov nepovoljan utjecaj i uvećali sreću svoje obitelji, pa tako i u dječjoj sobi.

Krenimo od manje štetnih utjecaja, prema onim opasnijima.

•    Pogrešan odabir boja
Postoje samo dvije greške koje možete napraviti kada su u pitanju boje: odabrati boje ili kombinaciju boja nepovoljnu za sektor u kome se nalazi djetetova soba ili odabrati pogrešne nijanse boja. Sigurna opcija bila bi odabrati povoljnu boju ili kombinaciju boja za taj sektor i to u pastelnoj nijansi kako dijete ne bi imalo poteškoća sa spavanjem. Izbjegavajte jarke boje i kontraste, jer to čini dijete nervoznim. Izbjegavajte i pretjeranu količinu žute boje jer će ga to učiniti plačljivim. Problem je lako i brzo rješiv uz minimalna financijska ulaganja, potrebno je odabrati novu boju i prebojiti sobu. 

•    Pogled kroz prozor
Ovo je stavka na koju rijetko možemo utjecati, pogotovo u stanovima. Ukoliko se s djetetovog prozora vidi neki ružan prizor, poput kontejnera za smeće, ruševne kuće, zapuštenog vrta i sl. lako ćete popraviti situaciju uz pomoć boje za staklo. Sami, ili uz pomoć prozirne folije koju ćete staviti preko željenog motiva u slikovnici nacrtajte vesele i lijepe prizore na foliju. Kada se osuše, odlijepite ih i prenesite na staklo. Ovakve boje propuštaju svjetlost i djeluju poput vitraža, a prikrivaju pogled na nepovoljan prizor. 

•    Loša pozicija kreveta
Ovdje već imate mogućnost brojnih pogrešaka. Krevet kojem je uzglavlje na zidu na kojem se nalazi prozor ili vrata uzrokovat će loš san, nemir i na koncu bolest, što zbog eventualnog propuha, što zbog lošeg feng shuija. Isto tako krevet ispod prozora nije dobra ideja, jer djetetu tijekom zime može biti suviše hladno, a tijekom ljeta previše toplo, a kako bebe isprva ne mogu samostalno regulirati svoju tjelesnu toplinu, a djeca uglavnom imaju čvrst san i rijetko se bude da bi se pokrili ili otkrili, to može imati štetne posljedice po zdravlje. Krevet kojem je podnožje okrenuto prema vratima uzrokovat će bolest, a kod bolesnog djeteta čak i životnu opasnost, jer implicira položaj lijesa spremnog za sahranu. Krevet kojem je uzglavlje na zidu iz kojeg se nalazi odvod uzrokovat će iscrpljenost i na koncu bolest. Krevet koji je postavljen tako da mu je uzglavlje u nekom od nepovoljnih pravaca djeteta prema njegovom osobnom kua broju, uzrokovat će nepovoljnost ovisno o pravcu o kojem se radi.

•    Vidljive stropne grede
Stropne grede potiskuju energiju prema dolje. Mada u nekim feng shui problemima mogu biti korisne, u dječjoj sobi potpuno su zabranjene, jer uzrokuju bolest i nizak rast.

•    Biljke u dječjoj sobi
Biljke imaju vrlo aktivnu energiju i onemogućavaju opuštanje i miran san. U dječjoj sobi ne preporuča se postavljanje biljaka. Mada slike cvijeća i cvjetni motivi na posteljini i ostalim tkaninama u sobi neće štetiti, posebice ako se sviđaju djetetu.

•    Voda u dječjoj sobi
U nekim slučajevima kod malo veće djece koja žele imati  akvarij s ribicama, roditelji taj akvarij postavljaju u dječju sobu, no tamo mu nije mjesto. Dijete se može brinuti za svoje ribice i osjećati ih svojim ljubimcima gdje god se one nalazile. Akvarij u dječjoj sobi pak, obzirom na zvuk pumpe filtra i žuborenje vode, može potaknuti dijete da počne mokriti u krevet ili otežati odvikavanje od istog.

•    Kombinirana spavaća soba
Ponekad, uslijed nedostatka prostora, djeca i roditelji spavaju u istoj prostoriji. To se smatra lošim feng shuiem. 

•    Ogledalo odražava spavače
Ponekad, pogotovo u sobama djevojčica i mladih djevojaka, roditelji postavljaju ogledala. Nepovoljnost je u tome što ljudi, pa tako i djeca, kada spavaju izgledaju nepomično i mirno, kao da više nisu živi, a ogledala uvijek uvećavaju ono što se u njima odražava, tako da ovakva postavka znači ubrzanu životnu putanju, opasnost od bolesti, a ponekad čak i životnu opasnost.


© Adaptacije d.o.o.