RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Sektori i životna područja - identifikacija

KOMPAS, TLOCRT, OLOVKA – ALATI FENG SHUIA

PN: Svi smo čuli da se feng shui bavi životnim područjima i unapređenjem istih u svrhu uspjeha. Kako biste to mogli ostvariti, morate ih znati prepoznati, te razumjeti njihovu energiju, značenje i svrhu. To je glavna okosnica feng shuia.

Feng shui dijeli život na osam područja. Svih osam područja mora funkcionirati kako bismo živjeli ispunjenim i sretnim životom. Ta područja nalaze se unutar svake kuće ili stana, te unutar svakog građevinskog zemljišta, tj. okućnice. Da bismo ih prepoznali potreban nam je kompas koji ima ucrtane stupnjeve ili barem osam osnovnih pravaca, istok, jugoistok, jug, jugozapad, zapad, sjeverozapad, sjever i sjeveroistok i tlocrt kuće, stana ili zemljišta. 

Možda ste se već susreli s teorijom koja propagira određivanje životnih područja prema položaju ulaznih vrata, a bez uporabe kompasa. Takva primjena feng shuija ne samo da nije točna i korisna, već može biti vrlo opasna. Kako? Tako što ćete bez kompasa pogrešno identificirati pojedina područja i pogrešno ih urediti ne poštujući pravu prirodu njihove energije i tako kreirati kaos umjesto harmonije i nanijeti veliku štetu sebi i svojim ukućanima. Ako imate sreću «malo fulati» to će se očitovati manjim zdravstvenim smetnjama, blago narušenim osobnim odnosima i financijskim poteškoćama, no ako se radi o velikom promašaju sektora, može doći do ozbiljnih zdravstvenih problema, čak i terminalnih bolesti, te uništenja obitelji ili gubitka posla. Stoga uvijek obavezno koristite kompas! Ako je kompas bio korišten i preporučivan od strane drevnih feng shui majstora prije više tisuća godina, zacijelo i vama može jedino koristiti. 

S kompasom u ruci, a nakon što smo skinuli sa sebe nakit i sve metalne ukrase, stanemo u središte stana, kuće ili zemljišta udaljivši se od izvora elektromagnetskog zračenja i svega metalnog, točnije čeličnog, poput armiranih zidova i sl. Najbolje je poravnati se sa nekom ravninom, dugačkim zidom ili međom zemljišta, kako bismo kasnije mogli točnije ucrtati rezultate mjerenja na tlocrt. Držeći tlocrt u visini struka, što je ravnije moguće, očitamo stupanj ili stranu svijeta ispred sebe, te taj rezultat pažljivo ucrtamo na tlocrt. Jasno kada utvrdimo gdje se nalazi sjever, možemo se poravnati i s pravcem sjever-jug, te njega ucrtati u tlocrt, što je u krajnjem slučaju i najbolja opcija. 

Sada uz pomoć ravnala nacrtamo mrežu preko tlocrta, koja ima 3x3 polja, te u skladu s ucrtanim pravcem koji smo izmjerili odredimo koje polje pripada kojoj strani svijeta. Crtež koji smo tako dobili zove se Pa kua ili Lo shu mreža. Ona nam govori gdje se nalazi koje životno područje. Imamo istočni sektor – područje zdravlja, jugoistočni sektor – područje financija, južni sektor – područje uspjeha, jugozapadni sektor – područje komunikacije i odnosa, zapadni sektor – područje kreativnosti i začeća, sjeverozapadni sektor – područje zaštitnika, sjeverni sektor – područje karijere i sjeveroistočni sektor – područje mudrosti. Više pojedinosti o pojedinim područjima ovdje i ovdje (link na 17. i 18. članak).

Ako je kuća ili stan nepravilnog oblika, sve ono što je unutar nosivih zidova ucrtava se tako da bude unutar mreže, a sve ono što je izvan njih, poput balkona, lođa i sl. tako da bude izvan mreže. Na taj način odmah vidimo ima li tlocrt udubine/nedostatke ili izbočine/dodatke u pojedinim sektorima. 

Ako tlocrt ima nedostatke, zakinute sektore obavezno moramo ojačati aktiviranjem tog istog sektora unutar dnevnog boravka, kako ne bismo patili od lošeg feng shuija uzrokovanog disharmoničnom energijom uslijed nedostatka nekog od sektora. Dovoljno je da nedostaje makar i polovica nekog sektora da bi se energija životnog prostora izbacila iz ravnoteže. Isto vrijedi i za dodatke, mada se oni smatraju povoljnijima, obzirom da impliciraju suvišak energije u sektoru u kojem se nalaze. Jasno da će vam biti draže ako imate dodatak u sektoru financija, primjerice, nego da na istom mjestu imate nedostatak, sa svim popratnim efektima na vaš bankovni račun. 

Pa kua mrežu, osim na tlocrt kuće ili stana možete ucrtati i na pojedinačne prostorije. To je osobito korisno kod dnevnog boravka, jer je on mjesto na kojem ćete aktivirati one sektore koji su problematični u vašem životu, kako biste uskladili energiju i stvorili harmoniju u svom domu.


© Adaptacije d.o.o.