RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Odabir lokacije – što kada nedostaju četiri osnovne postavke

ONO ČEGA NEMA MOŽE SE STVORITI

PN: Odlučili ste se sami analizirati lokaciju, obradili šire i uže područje i ustanovili da vam nedostaje jedna ili više osnovnih postavki dobrog feng shuia ili ih imate, ali nisu na mjestima na kojima bi trebale biti. Pitate se koliko je to loše za vas i vaše ukućane i može li se to nečim ispraviti. Odgovor je – DA.

Analiza lokacije nije niti upola tako jednostavna kako se u prvi mah čini. U nekim okruženjima lako ćete golim okom uočiti prisutnost kornjače, feniksa, zmaja i tigra. U drugima pak ćete morati koristiti zemljopisnu kartu ili se provoziti biciklom kroz kvart kako biste uočili neravnine terena. Osnovno što trebate utvrditi jest visina terena. Kornjača je najviša uzvisina, nju slijedi zmaj, njega tigar, dok je feniks najniži. 

Ako živite u stanu nećete imati mogućnost utjecati na okoliš zgrade, stoga prije odluke o kupnji stana dobro proučite okoliš da biste ustanovili jesu li osnovne postavke u dobrom međuodnosu. Ukoliko već posjedujete stan, nedostatke okoliša trebat će kompenzirati dobrim feng shuiem unutar stana. No ukoliko i dalje osjećate nepovoljan utjecaj iz okoliša kako je opisano u nastavku teksta, a već ste sve učinili kako biste uskladili feng shui unutar doma, jedino što se može savjetovati jest profesionalna personalizirana feng shui analiza i/ili preseljenje. 

Kada se radi o nedostatku neke od osnovnih postavki, najveći problem predstavlja nedostatak kornjače, dakle uzvisine iza kuće ili stana. U kućama kod kojih je to slučaj stanari često osjećaju nedostatak potpore i nesigurnost, često dolaze u situacije u kojima su izloženi neosnovanim napadima od strane nadređenih, kolega na poslu, prijatelja. Što god započnu teško dovršavaju. Bilo da živite u ravnici gdje nema brda ili u brdima pri čemu vam je kornjača niža od razine na kojoj je kuća, morate se pobrinuti za uvođenje kornjače u svoj okoliš kako biste osigurali podršku i dobar feng shui. Ako posjedujete veliko zemljište, možete napraviti umjetno brdašce iza kuće ili posaditi drvored. Ako je zemljište manje, neka to bude nekoliko nižih stabala ili viših grmova, ovisno o tome što će se bolje uklopiti u uređenje okućnice. 

Kada ste osigurali prisutnost kornjače ili je već prirodno bila prisutna, automatski ste stvorili feniksa, jer je on niža razina tla ispred kuće. Tako da možemo reći da ne postoji mogućnost neposjedovanja feniksa u okruženju doma, ako je kornjača prisutna. Ukoliko želite dodatno naglasiti njegovu prisutnost možete posaditi jedan grm ružičastih ili crvenih cvjetova ili crvenkastih listova ispred kuće ili ukrasnu figuru crvene ptice bilo koje vrste. Umjetno jezerce ispred kuće, no po mogućnosti malo više prema lijevoj strani dvorišta, osim što će simbolizirati feniksa, donijet će vam brojne poslovne ponude i mogućnosti za napredak. 

Nedostatak zmaja (uzvisine s lijeve strane kuće, gledano s praga ili fasade prema ulici), iako manje problematičan nego nedostatak kornjače odražava se na ukućane u vidu pomanjkanja prilika za uspjeh i mogućnosti ikakvog napretka bilo da se radi o poslu ili privatnom životu. No u današnjem napučenom svijetu gotovo je sigurno da posjedujete zmaja, pa makar se radilo o susjednoj kući. Problem koji možete imati sa svojim zmajem jest da je na nižoj razini tla od tigra. Tada je potrebno kreirati svog povoljnog zmaja. Možete to učiniti sadnjom drveta s lijeve strane kuće, gledano s praga ili fasade prema ulici ili ako nemate tu mogućnost, postavljanjem visoke biljke s lijeve strane ulaznih vrata. 

Slično kao i kod kornjače i feniksa, tako i kod zmaja i tigra, ako imate zmaja, sasvim sigurno posjedujete i tigra. Ukoliko je tigar viši od zmaja, dakle zemljište s desne strane kuće je više od zemljišta na lijevoj, a nemate utjecaj na njega jer je izvan vaše parcele, poslužite se savjetom iz prethodnog odlomka i povećajte zmaja. Dominantan tigar donosi brojne nepovoljnosti sa sobom poput bolesti ukućana, opasnosti od nasilja drugih prema članovima kućanstva, nazadovanja u karijeri ili školi, pa čak i do ugroženosti života ukućana uslijed nesretnih slučajeva.


© Adaptacije d.o.o.