RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Feng Shui - Horoskopski znak - Pas

ODAN, MIROTVORAC, TEMELJIT, BRIŽAN, INDIVIDUALAC

PN: Osobe rođene u znaku Psa jednostavno morate voljeti. Njihove vrline na dobrobit su svima koji ih okružuju, a poneka mana ipak više šteti njima samima nego njihovim bližnjima.

KARAKTER
Općenito o ljudima rođenim u kineskoj godini Psa možemo reći da su vrlo drage i umiljate osobnosti, uvijek spremne pomoći, odane svojim bližnjima, ali i nadređenima i vrlo samozatajni. Alergični na materijalna dobra, ovi ljudi teže uspostavljanju kvalitetnih i uravnoteženih međuljudskih odnosa. Pomalo pesimistični, ponekad se taško odlučuju na akciju, no uvijek su spremni pomoći. 
Muškarac rođen u godini Psa odan je i vjeran. Štiti svoju voljenu i po cijenu vlastite propasti čak i kada je ona u krivu. 
Žena rođena u godini Psa savršena je u svakom pogledu. Ona je vrijedna, brižna, marljiva, požrtvovana. Savršena supruga, majka i snaha. 

ZDRAVLJE
Iako su otporni na viroze i prehlade, Psi nisu osobito robusnog imunog sustava i zdravlja. Prirodni pesimist Pas sve svoje brige i neizražene negativne emocije pokušava sakriti od javnosti i sam od sebe, te tako postaje prijemčiv za kronične bolesti. Potrebno mu je vrijeme da stekne povjerenje prema liječniku i puno uvjeravanja liječnika i svojih bližnjih da za njegovu bolest ima lijeka te da se treba aktivno boriti kako bi ozdravio. Kada jednom stekne povjerenje u liječnika i metodu liječenja, on će za ljubav svojih najdražih pažljivo slijediti liječničke upute i stoički podnijeti i najdužu, najkompliciraniju i najbolniju terapiju. Pas je između ostalog i prirodni konformist, ali i tradicionalist. On će slijediti prehrambene navike koje je stekao u roditeljskom domu, čak i kada to nije na dobrobit njegovog zdravlja. No, bude li supruga imala sklonosti ka zdravoj ishrani, zbog urođenog mu konformizma on će se povinovati njezinoj volji. No bude li promjena ishrane iziskivala njegov angažman, iako dobro informiran po pitanju nutricionizma, on će ipak vjerno slijediti tradiciju, ma kako nezdrava ona bila. 

LJUBAV
Psi su i u ljubavi  vjerni i odani partneri, kao na svim drugim životnim područjima. Oni vole odane, brižne i vesele partnere koji će ih odvraćati od njihovog pesimizma, koji će ih voljeti više od svega i koji će im pružiti sigurnost koja im je potrebna. Sve to i oni sami nesebično pružaju i s pravom traže za uzvrat. Tko ih jednom upozna, zauvijek će ih voljeti. Iako je ženu lakše osvojiti nego muškarca, oboje su pravi zgoditak. 
Psi se najbolje slažu s Tigrom, Konjem, Psom i Svinjom.  Dobro se slažu i sa Štakorom, Zecom, Zmijom i Majmunom. Loše se slažu s Bivolom, Kozom i Pijetlom. A najgora je kombinacija Psa i Zmaja. 

OBITELJ
Psi su dragi i brižni roditelji koji bezgranično vole svoje potomstvo. No ta ljubav trebala bi ipak omogućiti djeci, kada dođu u određeni uzrast, napustiti roditeljski dom, što Psu roditelju izuzetno teško pada. Kao djeca Psi su vrlo umiljati i pomalo nestašni, baš poput pravih psića. Njihova ljubav i odanost pravi je dar za osjećajnog roditelja. 

POSAO
Psi ne ostavljaju nužno dobar prvi dojam, jer su suzdržani u nepoznatim situacijama i pred nepoznatim ljudima. No oni posjeduju brojne kvalitete i talente. Vrlo su samozatajni i radišni. Ne vole se gurati u prvi plan, ali ne podnose nepravdu. Ako ih netko potakne na uspjeh oni će opravdati ukazano im povjerenje. Muškarci Psi skloniji su idealizmu i borbi za ljudska prava i pravdu od žena. Iako se sami za sebe neće založiti, za potlačene i/ili svoje bližnje ići će kroz vatru i vodu. Često ih nalazimo u zanimanjima zaštitara, policajca, mirotvorca ili borca za ljudska prava, političara ili u poslovima vezanim za nekretnine. Vole dio radnog vremena provoditi na otvorenom, stoga nerijetko odabiru poslove koji zahtijevaju izlazak na teren ili odlazak na službena putovanja.


© Adaptacije d.o.o.