RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Život pod zvijezdama uz pogled sa visine - u visinu

adaptacija potkrovljaPrva misao na riječ potkrovlje ili tavan odmah nas asocira na tajnovite priče iz prošlosti, drvene sanduke prepune knjiga, crno bijele fotografije naših baka i djedova, velike paučine koje popunjavaju kuteve prostorije, umišljene zvukove i miris dotrajalosti, koji samo ispunjava ovu mističnu atmosferu. Mašta je svakoga puta potaknuta bajkovitim mislima pomalo usmjerena realnosti, ali ipak u duhu prošlog vremena. Prašnjavi tavan prepun sitnica i predmeta iz prošlosti, nedovršene zidne površine, neuređena kosina, ustajali zrak, prostorija za sušenje rublja. Ovo su većinom riječi koje opisuju tavanske prostorije i potkrovlja koji ne služe za ništa drugo osim kućnog odlagališta duhova iz prošlosti ili skupljanja stvari iz sadašnjosti. Bila bi doista velika šteta da taj zanimljivi prostor ostane neiskorišten kao stambeni prostor, jer život u potkrovlju stvara jedan poseban stambeni ugođaj i vrlo ugodnu atmosferu.

Život u potkrovlju pruža jedan poseban ugođaj, pogled sa visine i pogled u visine nebeskog svoda.Prostorija više uvijek je dobrodošla, osobito kada se širi broj članova obitelji ili kada jednostavno trebate dodatnu prostoriju ili još jedan stan. Varate se ako mislite kako živite u kući velike kvadrature pa Vam stambeni prostor više i nije baš potreban. Naime, preuređenjem tavanskog prostora možete izgraditi prostoriju za zabavu i druženje, kućni wellnes centar, vlastiti atelje, najmlađima malu dječju igraonicu, a sebi možete priuštiti svakodnevno vježbanje i održavanje kondicije u maloj kućnoj teretani. Život u potkrovlju pruža jedan poseban ugođaj, pogled sa visine i pogled u visine nebeskog svoda. Tavanski prozori nas odvode visoko u plavetnilo dnevnog prizora, a noću nam pružaju romantičan pogled na sjajne zvijezde, što obasjavaju mračnu tajnu svemira. Njegove čari neopisive su, jer se jedino mogu doživjeti kroz život u potkrovlju, kao dio svakodnevnice obogaćene upravo ovim doživljajima.

Svaki se tavanski prostor može savršeno preurediti bez većih financijskih izdataka, osobito kada je riječ o manjoj kvadraturiSvaki se tavanski prostor može savršeno preurediti bez većih financijskih izdataka, osobito kada je riječ o manjoj kvadraturi. Njegova namjena ovisit će o trenutnim životnim i stambenim potrebama, pa će tako i njegova funkcija biti različitog karaktera, a stil uređenja kreiran u željenom dizajnu sa vlastitom stilskom tematikom. Dakle, potkrovlje je savršeni prostor za uređenje novog zasebnog stana, u smislu potpunog odvajanja, a može biti i otvorenog tipa kao dio stambene cjeline. Ako je riječ o jednoj velikoj povezanoj stambenoj cjelini, tada su sve prostorije u potpunosti otvorene do potkrovlja, što stvara karakterističan ugođaju interijeru sa puno dnevnog svijetla. Suprotno tome postoji mogućnost horizontalnog odvajanja potkrovlja, pri čemu stubišta, koja povezuju prizemlje i potkrovlje, mogu također biti otvorenog ili zatvorenog tipa. Hoće li to biti vanjsko stubište ili zajedničko predvorje sa stubištem i vjetrovnikom sa zajedničkim vratima u prizemlju pristup je kojim odlučujete hoće li to biti zaseban stan ili dio jedne cjeline. Za koju ćete se opciju odlučiti, ovisi o Vašim trenutnim potraživanjima, jer kvaliteta življenja podrazumijeva udoban funkcionalni stambeni prostor i ugodnu ambijentalnu atmosferu. Također, interesi Vaše djece i partnera jednako su važni u tom segmentu, stoga se konzultirajte sa njima prije početka planiranja adaptacije potkrovlja.

Potkrovlje uvijek možete preurediti i kao zasebni dio, koji Vam je najpotrebniji ili Vam je jednostavno do sada bio neostvariv u donjem dijelu kućeOsvježiti se u kućnom spa centru i to samo nekoliko stepenica više zaista je primamljujuće i ostvarivo onima, koji žele taj prostor iskoristiti isključivo za uživanje. Bazen pod kosinom, jacuzzi i sauna dio su tog rituala, a mogući u raznim varijantama. Potkrovlje uvijek možete preurediti i kao zasebni dio, koji Vam je najpotrebniji ili Vam je jednostavno do sada bio neostvariv u donjem dijelu kuće. To može biti velika spavaća soba sa kupaonicom, gdje pogled sa kreveta kroz tavanski prozor stvara romantičan ugođaj i neopisivu atmosferu. Ako ste do sada svoje radne obveze uvijek izvršavali u skučenom radnom kutku dnevne ili spavaće sobe, sada u potkrovlju možete urediti idealno radno mjesto i mir, koji Vam je uvijek i najpotrebniji za rad.

U potkrovlju uvijek imate veliku količinu dnevne svjetlosti, što ga čini fleksibilnim za planiranje radnog prostora.U potkrovlju uvijek imate veliku količinu dnevne svjetlosti, što ga čini fleksibilnim za planiranje radnog prostora. Znamo kako dugotrajna umjetna rasvjeta šteti vidu, stoga će ova količina prirodne rasvjete predstavljati jednu od najvećih prednosti, primjerice u odnosu na podrum. Umjetnička ste duša i volite slikati, a nikada si niste mogli priuštiti kvalitetan prostor za iskazivanje svog umjetničkog talenta. Potkrovlje je savršeno mjesto za uređenje ateljea, jer ste nekako izolirani i prepušteni svojim mislima i inspiraciji za kreiranje vlastitih pejzaža, apstrakcija i svega onoga što Vas čini kreativnima. Želite li se zabavljati u društvu prijatelja i obitelji uz dobar film, tada se poigrajte zanimljivim i atraktivnim stilovima kućnog kina uz vlastiti mini bar u potkrovlju. Ako imate djecu u tinejdžerskoj dobi, koji su zajedno u sobi već godinama, tada Vam je ovo odlična prilika da ih odvojite i pružite im slobodu za kojom žude trenutno, a time ste osigurali i manje međusobne svađe. Mogućnosti su zaista nebrojene, ali je prije svega najbitnije zadovoljiti potrebe Vaših ukućana i Vas samih, a onda i funkcionalno te dekorativno preurediti ovih nekoliko kvadrata u potkrovlju.

Potkrovlje vrlo brzo i lako može postati zaseban stambeni prostor i kao takav odlično rješenje za problema suživota nekoliko generacija.Naravno, ovisno o njegovoj veličini tako ćete se i ponašati pri planiranju njegove namjene, a osigurati adekvatnu zvučnu i toplinsku izolaciju biti će još jedan od važnih elemenata njegova adaptiranja u kvalitetan životni prostor. Potkrovlje vrlo brzo i lako može postati zaseban stambeni prostor i kao takav odlično rješenje za problema suživota nekoliko generacija. Objekti sa dvostrešnim i višestrešnim krovom, sa visokim potkrovljem mogu pružiti dosta slobodnog prostora bez velikih preinaka u gradnji, a sa druge strane jednostrešni i šatorasti krovovi daju jedan romantičan i simpatičan ugođaj sa karakterističnom kosinom, koja se može vrlo osebujno urediti i estetski istaknuti kao dekorativna funkcija u prostoru. I najmanji prostor može se na vrlo atraktivan način iskoristiti kao stambeni prostor, a vizualno povećati svijetlijim bojama, pri čemu je i prednost tavanskih prostorija, jer zrače većom količinom prirodne svjetlosti.

Nemojte dozvoliti da Vaše potkrovlje spava dubokim snom zatrpan u prašiniNemojte dozvoliti da Vaše potkrovlje spava dubokim snom zatrpan u prašini, već ga raznim idejama animirajte i prema vlastitim potrebama preuredite u kvalitetan stambeni prostor. Obogatite svoj dom novim funkcionalnim prostorom i poboljšajte svoju kvalitetu življenja pod zvjezdama, uz pogled sa visine i u visinu.


© Adaptacije d.o.o.