RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

TERETANA U POTKROVLJU

Preuredite staro potkrovlje u luksuznu teretanu i vježbajte u sklopu svog doma
    
Teretana u potkrovljuUžurbani život, prekovremeni radni dani, kućne obveze i društveni život ostavlja vrlo malo slobodnog vremena, kojeg možete odvojiti isključivo za sebe i svoje zdravlje. Popularizacijom teretana održavanje kondicije postalo je uobičajeni način brige o samome sebi i poticaj na fizičku aktivnost, nakon svakodnevnog višesatnog sjedenja u uredu za kompjuterskim stolom. Održavanjem kondicije čuvamo svoje zdravlje i uvježbanost mišića, koji spavaju tijekom dana dok smo na radnom mjestu, većinom na neudobnim stolicama. Ponekad, kada umorni dođete s posla, a vani je hladno kišno vrijeme nekako i niste baš motivirani za odlazak u teretanu i ipak ostajete kod kuće pred televizorom. I tako nekoliko propuštenih odlazaka jednostavno se ulijenite i sve Vam ostalo postane bitnije i potrebnije od vježbanja. 
   
Teretana u potkrovljuAko malo bolje razmislite, možete teretanu izgraditi u sklopu Vašeg doma, što bi bilo idealno, jer ne biste morali odlaziti po kišnom i hladnom vremenu iz kuće, a program možete uvijek prilagoditi samome sebi. Naravno, opet morate biti samodisciplinirani i dovoljno sami motivirani, kako biste se aktivirali na vježbanje. Staro neiskorišteno potkrovlje, koje čuči napušteno u polutami, može uvijek postati Vaša kućna teretana, pa razmislite o njegovu preuređenju. Mali tavanski prostor sa puno ogledala i svakojakom vrstom opreme za vježbanje kombiniran sa otvorenim tipom prostorije za aerobik i yoga tretmane može od Vašeg potkrovlja učiniti vrlo privlačnu i atraktivnu teretanu luksuznog izgleda.
   
Teretana u potkrovljuUkoliko imate dovoljno životnog prostora u sklopu Vašeg doma, razmislite da ga dodatno povećate, tako što ćete si ostvariti luksuz i besplatno održavanje kondicije. Prilikom kupnje opreme osigurajte da ona bude sigurna, kompaktna i multifunkcionalna. Isto tako, na umu morate imati činjenicu da je to prostor kojeg ne smijete zatrpavati s previše opreme, jer će tada s vremenom postati opet pretrpana tavanska prostorija. Uz minimalan broj aparature za vježbanje držite potkrovlje jednostavnim i prostornim područjem za nesmetano kretanje. Možete eventualno dodati koju zidnu policu za LCD televizor i mp3 uređaj, kako biste slušali glazbu ili možda vijesti dok vježbate. To Vam može biti veliki dodatni katalizator i ispušni ventil. Umetnite i mali ormarić sa potrebnom opremom za vježbanje, a u obzir možete uzeti i postavljanje malog hladnjaka u kojemu ćete hladiti energetska pića i boce s vodom. Osjećaj prostranosti i autentičnosti prave teretane možete ostvariti uz puno ogledala na zidu, čak uz cijeli dio zidne plohe, a to Vam može biti i poticaj za vježbanje. 
   
Teretana u potkrovljuPodove obložite drvenim podnim oblogama, zbog ugodnije atmosfere i mekanijeg koraka, a tako ćete proizvoditi manje buke dok skačete i izvodite vježbe na njemu. Zidove ukrasite ogledalima ili nekim zanimljivim fototapetama. Neka budu stimulirajućeg karaktera i obojani dinamičnim bojama, a poželjne su hladnije varijante, kako bi Vas osvježavale kada se uspušete i ugrijete skakanjem i izvođenjem raznih vježbi. Ako Vam veličina prostora to dopušta, u sklopu potkrovlja uz teretanu uredite i malu kupaonicu sa tuš kabinom, kako biste se odmah otuširali i osvježili. To može biti profinjen dizajn u elegantnoj izvedbi sa ostakljenom kabinom otvorenoga tipa. Integrirani tuš na krovnoj kosini i pod u ravnini sa odvodom zasigurno je veličanstven doživljaj ovog suvremenog dizajna. 
   
Teretana u potkrovljuPoseban šarm pruža i teretana u potkrovlju otvorenog tipa, odnosno kao najviši dio prizemlja kao galerija pod krovom. Ako imate takav tip potkrovlja, tada će biti još samo dovoljne stepenice od primjerice stakla, kako bi upotpunile ovaj luksuzni ambijent. Nekoliko sprava za vježbanje i pogled prema dolje omogućiti će Vam da svoje vrijeme provodite s obitelji i dok vježbate. Ako je riječ o drvenom tavanskom podu, tada provjerite je li on dovoljno čvrst da bi služio kao pod, a na drvene grede postavite daske te ga učvrstite stručnom intervencijom. Pregradite same rubove recimo staklenom stijenkom, a u niski prostor ispod krova smjestite vreću za sjedenje i odmor, mali hladnjak za piće ili podnu lampu. Zahvaljujući srušenom stropu između tavana i donje prostorije, može nastati vrlo visoki prostrani prostor, u koji se teretana odlično uklapa svojom namjenom. Kada je riječ o zatvorenom tipu potkrovlja, tada teretanu možete urediti uz kupaonicu ili primjerice radnu prostoriju, ukoliko se radi o većoj kvadraturi. 
   
Teretana u potkrovljuTijekom vježbanja se zaštitite od jakog sunca pa na krovne prozore postavite kvalitetne žaluzine, venecijanska sjenila ili neku drugu vrstu zaštite. Zrak će tako strujati, a toplina ostati vani. Automatiziranim upravljanjem prozora možete regulirati dovod količine sunčevih zraka čak i za vrijeme vježbanja. 
   
Teretana u potkrovlju pruža nove mogućnosti i sasvim poseban ugođaj, a Vama vježbanje kod kuće. Šarmantno potkrovlje može postati luksuzno uređen prostor i funkcionalno iskorišteno područje Vašeg životnog okruženja. Ovime svakako ispunjavate svoju kvalitetu življenja jednom posebnom elegancijom uz još jedan novi stambeni prostor.


© Adaptacije d.o.o.