RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

DIZAJN POTKROVLJA

Kreirajte topli obiteljski dom u rustikalnom stilu potkrovlja

Dizajniranje potkrovlja jedan je od najprimamljivijih izazova za sve one koji ga imaju priliku preuređivati u novi stambeni prostor. Zbog svoje konstrukcije predstavlja interesantan dio kuće, koji se može na vrlo zanimljiv i atraktivan način urediti i učiniti, ne samo funkcionalnim, već i kvalitetnim životnim prostorom.  Krovna kosina ne mora uvijek označavati njegov nedostatak, ona je specifičan dio potkrovlja, koji ga može učiniti potpuno privlačnim stambenim prostorom, sa naglašenom osobnošću. Izrazito strma kosina odlično će pridonijeti novom doživljaju, stoga nemojte dizati krov, već ga ostavite kao identitet ovoga stila.
 Dizajn potkrovlja Ako želite kreirati komforni obiteljsko-prijateljski interijer razmislite o country stilu ili o stilu seoskih kuća, koji predstavljaju više rustikalni stil sa ruralnim elementima. Francuski seoski stil, talijanski seoski stil, engleski, ali i američki seoski stil podrazumijevaju karakteristike kojima dočaravaju obiteljsku atmosferu i topli dom. Svaki od ovih stilova imaju jednu formalnu crtu u sebi, no upućuju samo na jedno i šalju istu poruku da se krene van kulture gradskih okvira dizajniranja i stvori jedan tradicionalni dizajn. Potkrovlje je idealno za ovaj stil, osobito ako je kuća smještena u periferiji velikog grada, ali i u samom središtu, jer će tada unijeti ovaj osjećaj tradicije i nekih izgubljenih elemenata obiteljskog života i topline doma. 

Dizajn potkrovljaPrepun živopisnih proljetnih boja popu žute, crvene ili plavih nijansi obično se kombinira sa nježnim cvjetnim dezenima, a suho cvijeće, sjemenke, orasi i drugi rustični cvijetni elementi vrlo prikladno upotpunjavaju ovaj stil dizajniranja i opremanja interijera. Pravilo koje vrijedi jest da ne postoje formalni, identični skupovi, tako da je svako miješanje i kombiniranje dobrodošlo. Country stil podrazumijeva nježne pastelne boje, tekstil boje vina i jednostavan namještaj. Paleta boja podsjeća na prošla vremena, sa prigušenim tonovima i mirisom uspomena, a moderan pristup ovog stila dovodi do šarolike palete, koja dozvoljava više boja i njihovih igara. Krovne drvene grede savršeno pridonose ovom izgledu, osobito kada su u kontrastnoj izvedbi obzirom na bijele zidove, a u skladu s bojom namještaja. Drvo je materijal koji vlada country stilom, pa kako su do sada zidovi bili većinom obloženi drvenom lamperijom, sada ih možete obložiti raznim tapetama, koje se izrađuju od drvenih elemenata. Tako zadržavate tradicionalni izgled zidova, ali u puno modernijoj varijanti. 
   
Dizajn potkrovljaNamještaj obuhvaća antikvitete, predmete kupljene na mjestima gdje se prodaje polovna roba, a kasnije se repariraju i postaju ljepši, osobito kada se ručno oslikaju, ali u kolekciju se ubraja i naslijeđeni namještaj. Time nastavljate priču iz prošlosti, kako ona ne bi bila zaboravljena. Sofa, stolice i prozori su ukrašeni tkaninama bijele ili krem boje, kariranih, prugastih ili cvijetnih motiva, a kao dekorativni predmeti  mogu poslužiti pletene košare, drveno posuđe, ručno izrađene keramičke tegle za cvijeće te karakteristične lampe koje daju prigušeno žuto svijetlo. Paleta boja obično proizlazi iz prirodnih izvora materijala poput kože ili antilopa, drvenih podova, gvožđe prekriveno platinom, pamuk, lan, konoplja, vuna, ali i kamen i metal. 
   
Dizajn potkrovljaOvaj ležeran stil u potkrovlju može savršeno dočarati izvornu atmosferu seoskog karaktera, tako pridonijeti toplini doma i obitelji, a Vašim prijateljima omogućiti boravak i druženje u jednom neopisivo ugodnom ambijentu. Zemljane boje, grube površine, tekstil od prirodnih materijala, ručno izrađeni predmeti i terakota, te rustično oslikane keramičke i glinene pločice pružaju fantastičnu notu podovima, ali i zidovima u kuhinji i kupaonici. Boje na njima neka budu boje pustinjskog pijeska, zelena, boja gline sa crvenim ili tirkiznim crticama, žuta i narančasta. Ovo su sve elementi koji vizualno pridonose toplini, dok će pravi kamin u dnevnom boravku staviti točku na i. Ukoliko Vam je nemoguće postaviti kamin, zbog problema s položajem dimnjaka ili dobivanja atesta za upotrebu, uvijek možete postaviti biokamin u klasičnoj izvedbi. Na tržištu postoje biokamini koji podsjećaju na one prave, samo što vatra u bio kaminima gori bez dima, bez mirisa i bez drva. Kombinirati suvremeno i tradicionalno uvijek je bio izazov za one stilski osviještene, a pažljivim doziranjem možete ostvariti fenomenalan dizajn u Vašem potkrovlju. 
  
Za oblaganje zidova se koristio živopisni tekstil, obično gusto tkan, a koža i antilop su bili popularni materijali za tapetarske radove te tapiciranje sofa, stolica i taburea. Borovina ili neko drugo četinarsko drvo je odabir za namještaj, a većinom se zatamni ili nagori, kako bi dobili jedan poseban efekt. Krovna kosina savršeno upotpunjava ovaj interijer i karakteristična je ovom stilu, a velike staklene stijenke poželjne kako bi unijele puno sunčeve svijetlosti i ambijentalno "nasmijale". 
   
Dizajn potkrovljaDakle, ukoliko volite obiteljsku atmosferu i topli ambijentalni ugođaj, spojite tradiciju i modernizam te stvorite stil u kojemu ćete uživati. Rustični stil će tako pružiti savršeni odabir za uređenje Vašeg potkrovlja, dok ćete suvremenim elementima oživjeti tradiciju.


© Adaptacije d.o.o.