RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Dnevni boravak sa pogledom na zvijezde

Adaptacija starog potkrovlja u dnevni boravak, može postati vrlo važna, u smislu izgradnje jedne nove dimenzije i novog obiteljskog okupljanja. Ono što je novo uvijek je intrigantno i primamljujuće, pa će tako i novi dnevni boravak mamiti ukućane kako bi se družili i zajedno boravili u njemu. 


Ukoliko je Vaš dom postao pretijesan možete ga povećati konvertiranjem neiskorištenog prljavog prostora u potkrovljuStara gradnja podrazumijeva stambeni prostor odvojenog karaktera, sa zasebnim prostorijama, zatvoreni tip kuhinje i dnevnog boravka, gdje je blagovaonica samo pripadni dio kuhinje. U suvremenom dizajniranju interijera dnevni boravak postaje dio blagovaonice i tako konstantno izložen mirisima hrane koju pripremamo, te nesamostalno mjesto za odmor i druženje. U manjim stanovima ljudi su prisiljeni u njemu odvojiti dio i za radni kutak, zbog nedostatka prostora, pa tako on postaje zasićena prostorija, pomalo zbunjenog karaktera. Sve nam se čini kako je svaki kvadrat u tom slučaju dobrodošao, pa ukoliko živite u kući sa tavanom tada vrlo lako možete riješiti ovaj problem. Ukoliko je Vaš dom postao pretijesan možete ga povećati konvertiranjem neiskorištenog prljavog prostora u potkrovlju, koji ionako usamljeno živi zaboravljen u paučini vremena. Smjestiti dnevni boravak u potkrovlje biti će odličan odabir i savršeno mjesto za odmaranje. Adaptacija dnevnog boravka postati će pravi izazov za Vas i Vaše ideje. Potkrovlje je vrlo privlačna fantazija, prepuna misterija i intriga, ali opet mjesto sa osobnim šarmom i "karizmom" posebnosti. Adaptacija starog potkrovlja u dnevni boravak, može postati vrlo važna, u smislu izgradnje jedne nove dimenzije i novog obiteljskog okupljanja. Ono što je novo uvijek je intrigantno i primamljujuće, pa će tako i novi dnevni boravak mamiti ukućane kako bi se družili i zajedno boravili u njemu. 

Adekvatnom toplinskom i zvučnom izolacijom trajno ćete riješiti ovaj problem uzrokovan vlagom, a tek tada možete dalje planiratiPrije svega, morate ga dobro očistiti i isprazniti te osigurati zaštitu od plijesni i vlažnih mrlja, koji su česti nepozvani gosti na tavanu. Adekvatnom toplinskom i zvučnom izolacijom trajno ćete riješiti ovaj problem uzrokovan vlagom, a tek tada možete dalje planirati. Starija gradnja podrazumijeva rešetkastu mrežu formiranih trokuta između poda i krova, što znači da će oni koji ju imaju morati dodatno pojačati ovu konstrukciju, a tek onda planirati prostoriju za stanovanje. Konvencionalne krovne konstrukcije ostavljaju puno otvorenog prostora u potkrovlju i jednostavniju izvedbu novog životnog prostora.

Dodatna izolacija tavana može učiniti dom udobnijim i energetski učinkovitijim prostorom za stanovanje,  a zimi financijski uštedjeti. Dnevni boravak u potkrovlju zahtijevati će toplinu, pa će dodatna celulozna izolacija smanjiti troškove grijanja zimi, a ljeti sprječavati vrelim zrakama sunca da pregrijavaju unutrašnjost. Kako je krov konstantno izložen atmosferlijama, tako će i njegova adekvatna izolacija i brtvljenje za propuštanje zraka poboljšati udobnost i prozračnost potkrovlja. 

Veliki krovni prozori omogućiti će više prirodne svijetlosti tijekom dana, te manju potrošnju električne energijeVeliki krovni prozori omogućiti će više prirodne svijetlosti tijekom dana, te manju potrošnju električne energije, a noću pružiti famozan pogled u tajnovito zvjezdano prostranstvo. Također, kvalitetni prozori ostvariti će bolju toplinsku izolaciju, a pravilnom uporabom zaštite od sunca omogućiti tijekom ljeta zadržavanje topline vani, a zimi zadržavanje topline unutar prostora. ostavite li podignutu zaštitu od sunca tijekom dana, zimi ćete imati besplatno grijanje, a tijekom noći zadržavanje topline. Optimalno osvjetljenje Vašeg novog dnevnog boravka postići ćete, ukoliko kod ugradnje prozora uzmete u obzir raspored prostorije i dnevno kretanje sunca. Neka Vam prozori budu blizu sljemena krova, na sjevernoj ili istočnoj strani, kako bi se reflektirala od nasuprotnog zida i pružala Vam mekše svijetlo od direktnih jakih zraka sunca. 

Namještaj prilagodite veličini potkrovlja, nemojte ga natrpavati bespotrebnim predmetima i uvijek koristite decentno dozirane dekoracije. Kutna garnitura uvijek može odlično izgledati pod nižim dijelom kosine krova, a na tržištu sve više raste ponuda namještaja namijenjenog isključivo za uređenje tavanskih prostorija. Ako je kosina vrlo strma, tada ispod najnižeg dijela umetnite niske ormariće, koji će se uspinjati poput stepenica prema višem dijelu zida, a unutar te kosine postavite na zid LCD televizor.  

Boje namještaja i zidova svedite na svjetlije nijanse, poput svijetlo plave u kombinaciji sa bojom vanilije ili svijetlo narančastom, zatim svijetlo drvo hrasta ili bukve kao podnu oblogu i poneki detalj unutar polica.

Vrlo je bitno obratiti pozornost na slobodu kretanja u tavanskim prostorijamaStol neka bude nizak ovalni, ukoliko je prostor izrazito mali, kako se ne biste spoticali o oštre rubove pravokutnih oblika, a osim kutne garniture ubacite i jednu vreću za sjedenje, kao trendovski dio i vrlo neobičan mladenački element sjedeće garniture. Vrlo je bitno obratiti pozornost na slobodu kretanja u tavanskim prostorijama, osobito kada je riječ o oštrijim nagibima krova, pa električne žice i utičnice postavite na mjesta na kojima rijetko prolazite, a sve ostale sitnice postavite na mjesta gdje Vam neće predstavljati prepreku nesmetanog prolaska. Ako Vam konstrukcija potkrovlja to dopušta, upotpunite dnevni boravak još jednim fantastičnim doživljajem, kojeg stvara tinjanje vatrice u kaminu.

Ukoliko je nemoguće postaviti pravi kamin zbog građevinskih razloga, tada je biokamin odličan odabir. Nova generacija ekoloških kamina u zemljama zapadne Europe, modernog dizajna, impresivan oduševljava sve koji polažu vrijednost na visoku kvalitetu stanovanja, a postaje dostupan luksuz svima.  Građevinske prepreke i skupi atesti za dimnjak ne moraju biti nužna prepreka da si priuštite vatricu bez dima, bez mirisa i bez štetnih tvari koje izgaraju. Omogućite si čari vatre u dnevnom boravku, koji nema predviđen dimnjak. Osim njegove dekorativne funkcije, pruža i toplinu tijekom zime i izrazito novi čarobni ugođaj plamteće vatrice. Nema te riječi, koja bi mogla opisati osjećaj topline prizora dok promatrate plamen vatrice i zvjezdano nebo i to sa kauča dnevnog boravka. Osobito kada u potkrovlju stoji nosivi stup, koji prolazi onako bezveze kroz sobu, a ne znate kako ga učiniti privlačnim. Tada je integrirani biokamin fantastičan detalj kojim ga možete uljepšati.

I tako, jednostavno bez puno filozofije, potkrovlje uvijek možete adaptirati u novi dnevni boravak, a u njemu će pogled kroz krovni prozor biti jedini i najljepši detalj u prostoru. Time oslobađate donju prostoriju za neku drugu namjenu, a sebi ostavrujete mir za nesmetano i ugodno odmaranje. 


© Adaptacije d.o.o.