RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

POP ART U POTKROVLJU

Otvoreni tip potkrovlja u Pop art dizajnu poziva na druženje i zabavu

Jedan od utemeljitelja Pop art kulture dizajniranja, poznati arhitekt i dizajner Andy Warhol svojim je talentom nametnuo potkrovlje kao idealno mjesto za izražavanje Pop art umjetnosti i stvorio od njega trend nazvan "gornji apartman". Ovaj mu je prostor pod nebom pobudio maštu i motivirao ga na stvaranje jednog simpatičnog mladenačkog životnog prostora, u kojemu prevladavaju elementi jarkih boja pop arta, dozirani u onoj mjeri u kojoj mogu ekspresionističkim putem iskazati modernizam u većinom zapuštenom potkrovlju. Najveći su umjetnici poput Leonarda da Vinci-a i drugih upravo u tim prostorijama najviše stvarali, u sklopu tavanskih ateljea, jer neopisivo ostvaruju jedan poseban ambijentalni ugođaj i boravak pod božanstvenim nebom. 
Pop art u potkrtovlju Za stvaranje stambenog prostora u tom dijelu kuće, Andy Warhol ga je projicirao na način da je uklonio sve zidove, jer stil ne određuje svaka prostorija zasebno, osim kupaonice i wc-a. Kuhinju je podijelio atraktivnim šankom, koji je ujedno i glavni sadržaj, a ostakljeni ormari otkrivaju detalje poput šampanjca i otkačenih slika te predmeta iz popularnih ludih sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Namještaj i zidovi predstavljaju svijetlu pozadinu obojanu u izrazito svijetlo plavu, bijelu ili žutu boju. Veliki ormar ponekad može imati funkciju pregradnog zida, a otvorene police neka posluže za figure Pop art otisaka i motiva. Na zid je nužno objesiti slike u stilu Pop arta, a tome mogu poslužiti uvećane slike iz stripova do veličine velikog platna, a možete izraditi i vlastiti portret u nezamislivim bojama i efektima karakterističnima za tu kulturu. Glavni atributi neka budu usmjereni prema materijalima poput stakla i metala, pa tako stepenice mogu biti izrađene od čelične konstrukcije, a namještaj od kombinacije ova dva materijala. Staklene vaze, svjetiljke neobičnih oblika, fotografije slavnih karizmatičnih osoba poput Marylin Monroe,  Audrey Hepburn, ali i čuvenih prehrambenih proizvoda popu Coca cole i Cambell juhe elementi su koji savršeno oblikuju ovaj stil. . 
   
Pop art u potkrtovljuWarhol je uz Peter Blakea i Jamesa Rosenquista, koji su također utemeljitelji Pop art kulture, prepoznao važnost slike u potrošačkom društvu, pa je fotografije sa scenama iz svakodnevnog života pretvorio u likovnu umjetnost i sa prepoznatljivim efektima stvorio trend i karakteristični element Pop art-a. Tako se i sa obrađenim portretom pop ikone Marylin Monroe proslavio, a ova stil nametnuo kao prepoznatljivi dizajn interijera. Sada možete svoju omiljenu filmsku, glazbenu ili neku drugu ikonu na umjetnički način postaviti kao dekorativni predmet u Vašem potkrovlju i time unijeti prpošan i mladenački ton u njega. Vesele boje unose radost i optimizam u do sada mračan tmurni prostor, a kroz jarke boje možete izraziti vrckavu i zaigranu atmosferu uz pomalo ozbiljniji vizualni pristup. Naravno, uvijek možete odabrati i crno bijelu kombinaciju sa crno bijelim slikama  New York-a, kožnih materijala presvlaka zebrastog ili dalmatiner uzorka. Tako uređeni interijer poziva goste na druženje i zabavu, i kao da odiše jednom karakterističnom ležernom atmosferom savršenom za žurku. Ovo nije svojstveno samo mlađim naraštajima, već svima onima koji se vole dobro zabavljati u odličnom društvu i fantastično maštovito uređenom ambijentu. Kreativni pojedinci možda su najbolji primjer za to, jer žude za iskazivanjem svoga talenta i svojom otvorenošću ne zaziru od velikog društva, što mogu i pokazati kroz otvoreni tip potkrovlja bez pregrada i odsutnosti zatvorenog tipa interijera. 
   
Neobični i prije svega intrigantni dekorativni detalji od stakla i plastike sastavni su dio ukrašavanja, a pravila podrazumijevaju i veliku količinu svijetlosti. Tako da su krovni prozori odličan način upotpunjavanja ovog otvorenog tipa dizajna, a noćno druženje pod zvjezdanim nebom dodatna inspiracija za neke nove ideje i ambicije. Također, ako ste potkrovlje namijenili za dijete tinejdžera, tada je ovaj stil savršen za njegovo uređenje, ukoliko se pronalazi u njemu. Mi Vam nudimo ideju, a vi ju realizirajte u atraktivan stambeni prostor pod krovom. 


© Adaptacije d.o.o.