RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

PLAVO OSVJEŽENJE U POTKROVLJU

Šarm francuskog rokoko-a i elegancija engleskog baroka u plavo bijeloj kombinaciji
    
Zbog svojih karakteristika plava boja je savršena za one prostorije u kojima se opuštamo i odmaramoZbog svojih karakteristika plava boja je savršena za one prostorije u kojima se opuštamo i odmaramo, ali i u svim onima u kojima želimo unijeti dah osvježenja i mira. Svijetlo plava boja sa elementima sive savršeno opušta i smiruje, pa je poželjna u spavaćim sobama, dok se u kombinaciji sa zelenkastim nijansama dobro uklapa u kupaonice. Tamno plavi tonovi poput nemirnog mora pobuđuju maštu, hladnoću misli i osjećaj budnosti pa su idealni za dječje i radne sobe. Svijetlo plava boja daje svjetlost, mir i spokojan dojam, a vizualno povećava prostor pružajući mu plavkastu nijansu. I tako mali prostor ne morate nužno povećavati isključivo bijelom bojom, već su dobrodošle palete onih boja, koje osvježavaju i neutraliziraju prostor. 
    
Malo potkrovlje obojano svijetlo plavom uz dodatak sivih tonova neće samo osvježiti, već može uz pravilan odabir namještaja ostvariti eleganciju prostora. Bijeli kuhinjski elementi, bijela garnitura za sjedenje, bijeli stol sa staklenim pokrovom te svijetlo sivi tepih ili sivkasta boja podne obloge upotpuniti će plave zidove na fantastičan i vrlo profinjen način. Minimalizam općenito nameće ove boje kao sastavni dio dizajna, no u potkrovlju će ostvariti sasvim novi ugođaj i osvježiti onaj ustajali, stari mračni tavan. Barokni stil sa crtama modernizma u plavoj varijanti omogućava apsolutnu udobnost i savršenu mirnoću, a prekrasnim dizajnom podsjeća na veličanstvene trenutke uživanja. 
    
Bijelo obojena stolarija jedini je izbor kojim ostvarujete savršenstvo obojano svježinomNebesko plavetnilo može oživjeti na Vašim zidovima u sklopu preuređenog potkrovlja, a krovni prozori samo će upotpuniti ovaj neprekinuti prizor dominantnog plavog svoda. Bijelo obojena stolarija jedini je izbor kojim ostvarujete savršenstvo obojano svježinom, pri čemu su kontrasti nepoželjni. Naravno, ukoliko preferirate jake kontraste uporabite tamniji namještaj, osobito ako potkrovlje ima dovoljno kvadrata da ne morate svaki centimetar vizualno povećavati. Tradicionalni stilovi engleskog baroka, francuskog šarma i mediteranske svježine kada vladaju interijerom jednostavno zadivljuju svojim prekrasnim elementima. Tako je namještaj engleskog klasičnog dizajna poželjan u kombinaciji sa luksuznim izgledom francuske umjetnosti za unutarnji dizajn, odnosno sa prekrasnim stilom rokoko. Veseli dekorativni predmeti, biserni nepravilni oblici, ukroćeni barok s nježnim linijama profinjenosti, svijetlo plava i siva boja čine ovaj stil jedinstvenim, a interijer manje napadnim i vrlo elegantnim. 
     
Elementi od kovanog željeza, porculanski kipići i osobito namještaj nekoć su označavali viši sloj francuskog i engleskog društva, a danas predstavljaju novi moderni stilElementi od kovanog željeza, porculanski kipići i osobito namještaj nekoć su označavali viši sloj francuskog i engleskog društva, a danas predstavljaju novi moderni stil, koji poštiva tradiciju u suvremenom smislu riječi. Za sve one zaljubljenike kontrasta neka se poigraju asimetrijom boja i oblika, kako bi se ostvario neuravnoteženi efekt istaknute različitosti. Za one malo nježnije tipove engleski rokoko je idealan način dizajniranja interijera u kojemu plava caruje, a zaobljenost i mekane linije nude suprotnost hirovitom francuskom stilu. Drveni namještaj je dobrodošao, a "presvučen" bojom slonovače može odlično uskladiti pozadinu sa svojom ekstravagantnošću i čvrstinom. Ako je riječ o minimalistički uređenom potkrovlju tada će umjesto boje na zidovima i fototapete dočarati jedan poseban ugođaj. Pa želite li približiti francuski stil, postavite tapetu sa fotografijom Eiffelovog tornja u apstraktnoj izvedbi. Novo, modrno i prije svega atraktivno. No, karakteristika ovog stila biti će iskazana i plavo bijelim ili plavo srebrnim prugama na zidovima. 
    
Za stvaranje prostora uklonite sve zidove u potkrovlju i tako ćete vizualno povećati cjelinu, jer stil ne daje svaka prostorija zasebno, osim kupaonice i wc-a naravno. Francuski i engleski stilovi spajaju šarm i udobnost, a plavom bojom ostvaruju svježinu. Namještaj presvucite prugastim uzorkom, zavjese s cvjetnim ornamentima, a uski krovni prozor s pogledom na mali balkon upotpuniti će ove stilove na famozan način. Drveni stol sa metalnom bazom, postolje izrađeno u obliku tri lavlje šape i vijuganje linija na gornjem dijelu stola i stolica karakteristike su ukrašavanja ovoga stila, a sve su popularniji u modernoj izvedbi. 
   
Različito ukomponirani tonovi plave boje savršeno će obojati potkrovlje sofisticiranom ljepotom, ugodnim daškom svježine i luksuznim ugođajemRazličito ukomponirani tonovi plave boje savršeno će obojati potkrovlje sofisticiranom ljepotom, ugodnim daškom svježine i luksuznim ugođajem. Iskoristite ljepotu ovih tonova i uz poneki sivi detalj ili omiljeni kontrast osvijetlite mračno potkrovlje, kako bi i sunčeve zrake ponosno obasjavale Vaš lijepo uređeni interijer i pružili Vam miran i ugodan uboravak u njemu.  


© Adaptacije d.o.o.