RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

JAPANSKI STIL

Harmonija i elegancija jednostavnosti u egzotičnom stilu kao savršeni dizajn pod krovom
   
Egzotika dalekih zemalja oduvijek je pružala jedinstvenu snagu prepoznatljivog stilaStilovi sadrže ogromnu energiju , pokoravaju cijelu unutrašnjost, ali i utječu na osobe koje borave u njima. Oni čine identitet prostorije i Vašeg doma, a odražavajući Vaš karakter prepoznavaju se Vaše osobine, sklonosti, navike i općenito način života. Egzotika dalekih zemalja oduvijek je pružala jedinstvenu snagu prepoznatljivog stila, a uzbuđenje susreti s autentičnim subjektima drevnoga života Indije, Kine i Japana. Etnički stilovi oživljavaju i doživljavaju popularnost u kategoriji naj trendova, stoga Azijski stil izdvajamo kao jedan od vodećih. Uz minimalizam predstavlja suvremeni način izražavanja i uređivanja interijera, jer minimalističkim pristupom postaju prikladniji za manje stanove, manje urbane kuće kojih je sve više. U velikim stambenim objektima pružaju egzotičan ambijentalni ugođaj, pa nema pravila njegove uporabe. Tradicionalni japanski stil temeljen je na ravnoteži između prostora i objekata, a odlikuje se minimalizmom. Predmeti nisu oštri ni definirani, već fleksibilni i prikladni za bilo koje mjesto u stanu. 
   
Potkrovlje je idealno mjesto za izvedbu Azijskih stilova poput Japanskog, jer nameće manje dimenzije namještaja i svijetle bojePotkrovlje je idealno mjesto za izvedbu Azijskih stilova poput Japanskog, jer nameće manje dimenzije namještaja i svijetle boje, koje su uvijek poželjne za mračnije prostorije. Namještaj je uglavnom podni, rijetko viseći, a prirodni materijali poput bambusa, drveta i papira su identifikacijski broj ovog stila. Rigorozan, suzdržani dizajn štuje kvalitetu materijala i oblika i pravilo je da nema preopterećenja prostora. Ističe se tipičnim detaljima, kao što su klizne pregrade umjesto unutarnje stolarije, sitni namještaj od bambusa, tepisi na podu od trstike i lampioni kao ukrasna mobilna rasvjeta. Boje koje koristi ovaj stil odličan su odabir za manje prostore, u kojima je bitno omogućiti veću refleksiju svjetlosti, što dopire kroz krovne prozore. Tako će bijela, bež i krem te boja slonovače savršeno osvijetliti potkrovlje, iako će tamnija nijansa smeđe dominirati namještajem. No, on je ionako manjih dimenzija pa i neće baš pretjerano utjecati na doživljaj svježine svijetlih boja. Sve nijanse smeđe boje se fantastično uklapaju u ovaj ambijent, gdje ponekad uporaba detalja u žutoj ili crvenoj donosi toplinu i žar. 
   
Dobrodošao je pokoji ukrasni jastučić u identičnoj ili kontrastnoj boji, ovisno o ukusu korisnikaPravokutni niski stol će ugostiti male porculanske pločice, svijećnjake, ikebanu i mini vodopad od prirodnog kamena. To su dekorativni predmeti, koji unose egzotičan ugođaj u unutrašnjost, a kao specifični motivi sastavni su dio azijskih stilova općenito. Dakle, ovaj namještaj neće biti teško umetnuti u niži dio kosine, jer je sam po sebi manjih dimenzija, isto kao i sjedeća garnitura. Materijal kojim je obložena je većinom tamna koža ili lan, a izrađena je u vrlo jednostavnoj varijanti bez uzoraka, jednobojna i minimalistički osmišljena. Dobrodošao je pokoji ukrasni jastučić u identičnoj ili kontrastnoj boji, ovisno o ukusu korisnika. Kao rasvjetna tijela koriste se prepoznatljive lampe od rižina papira s hijeroglifima, pa suvremeni dizajn izbjegavajte. Koristite samostojeće lampe s obodima od rižina papira ili bambusa, ili kamene lampe, koje su karakteristične za japanske vrtove. Kimono kao ukras na zidu i sakura grana, dok su lampioni od masnog papira većinom svojstveni kineskom stilu. Slike u stilu japanske umjetničke škole te koja bonsai posuda dio su dekorativnih trenutaka, koje ovaj stil njeguje. Kao funkcionalni i, prije svega, karakteristični predmet služi ventilator, kojim zaokružujemo ovu priču dekoracija. Sve više bi bilo previše, a potkrovlje nikada ne treba pretrpavati, stoga i svaki detalj više ne bi ostvarivao dekorativnu funkciju već suprotno. 
   
Kako je u potkrovlju poželjna prostornost i jedna velika povezana cjelina, nju možete odvojiti paravanimaKako je u potkrovlju poželjna prostornost i jedna velika povezana cjelina, nju možete odvojiti paravanima, kojima možete sakriti mjesta neprikladna za oči javnosti. Krovne prozore zaštitite od sunca na vrlo elegantan način roletama od bambusa umjesto zavjesa, jer su kao prirodni materijal najadekvatnija zaštita od vrućine i jake svijetlosti. Postavljaju se s unutarnje strane prozora i mogu biti odlična zamjena za vanjske rolete i zavjese, a svojom dekorativnom funkcijom obilježavaju ovaj stil. Kako su izrađene od bambusovih grančica, sasvim rastvorene pružaju dovoljno svjetla i ne zatvaraju pogled iznutra, a istovremeno sprječavaju nepoželjne poglede izvana. Za vrijeme vrućih ljetnih dana stvarati će hladovinu, a omogućiti strujanje zraka, pa će Vam tako boravak pod krovom biti još ugodniji. 
   
Ukoliko ste u potkrovlju uredili i kupaonicu, tada imajte na umu da u skladu japanskog stila dolazi kupaonica u kojoj dominira drvoUkoliko ste u potkrovlju uredili i kupaonicu, tada imajte na umu da u skladu japanskog stila dolazi kupaonica u kojoj dominira drvo, iako se danas većinom koriste keramika u zemljanim tonovima s drvenim ormarićima i bambus dekoracijama. Sanitarije su vrlo pojednostavljenog dizajna, a perilicu za rublje obvezno krasi bonsai ili ikebana. Mirisna svijeća uz nekoliko manjih lučica začiniti će romantiku u kupaonici, a postaviti ih možete na rubove samostojeće kade, nikako na drvene elemente, jer osim vizualne egzotike ostvarujete i sigurniji način uživanja. Aromaterapijski keramički ili kameni svijećnjaci dobrodošli su da očaraju ovaj ambijent i izgledom i mirisom. 
   
Podovi su izrađeni od tikovine, i kao takvi otporni na vlagu, vodu i prolivene tekućine, pa je poželjno postaviti parket od tikovine u kuhinji, blagovaonici ili kupaoniciPodovi su izrađeni od tikovine, i kao takvi otporni na vlagu, vodu i prolivene tekućine, pa je poželjno postaviti parket od tikovine u kuhinji, blagovaonici ili kupaonici, a dnevni boravkak i spavaću sobu možete šarmirati bambusovim parketom. Daske širokih dimenzija, svijetlih ili tamnijih nijansi na koje dolaze jednostavni svijetli tepisi od biljnih vlakana, najčešće u boji pijeska, u smislu tradicionalnih japanskih tatamija. Većinom su obrubljeni tamnim nijansama, a služe za sjedenje ili ležanje, pa zagovaraju i funkciju namještaja. I vrlo je bitno interijer japanskog stila namirisati biljkama poput orhideje, bambusa, japanskog ukrasnog drvca i bilo kojeg drugog ukrasnog zelenog ljubimca, svojstvenih dalekim krajevima. 
   
Japanski stil unutarnjeg uređenja počiva na harmoniji i jednostavnosti linija namještaja, prirodnih materijala i svijetlih neutralnih paleta, stoga i ne čudi što je idealan odabir za manje stanove pod krovom, ali i one veće kvadrature. Uklanjanje suvišnih komada namještaja i dekorativnih predmeta svakako je pravilo broj jedan, a urednost i nedvosmislena funkcionalnost te uvijek bijeli zidovi drugi su dio određivanja ovog stila. 


© Adaptacije d.o.o.