RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

SOLARNO NAPAJANJE

Iskoristite sunčevu energiju za pokretanje Vaših krovnih prozora i smanjite emisiju CO₂
    
Ušteda električne energije ne predstavlja samo uštedu Vaših financijskih sredstava, već i uštedu na globalnoj razini. Tako su zemlje zapada već uvele štedljive žarulje, kao jedan od načina uštede električne energije, a promicanjem proizvoda koji funkcioniraju po principu solarnog napajanja postižemo jednu novu razinu ekonomičnosti i ekološke osviještenosti. Kao idealan izvor energije, sunčeva energija je čista, pouzdana, neiscrpna i prije svega besplatna. Proizvođači solarne energije su ispunili sva obećanja sunčeve energije, te ju kvalitetno iskoristili na praktičan, ekonomičan i funkcionalan način. Fotonaponski sustavi su rješenja za mnoge korisnike, koji moraju osiguravati dugoročni izvor električne energije na mjestima dalje od električne mreže. 
   
Solarno napajanjeNaime, solarni sustavi djeluju po principu pretvaranja dnevne svjetlosti u električnu energiju. Pomoću solarnih kolektora se sunčeve zrake pretvaraju u termičku energiju. Fotonaponske ćelije se sastoje od dva različito nabijena poluvodiča između kojih, kada su izloženi svjetlu, teče elektricitet. Zatvorimo li strujni krug između solarnog kolektora i nekog potrošača, primjerice svjetiljke, struja će poteći i potrošač će biti opskrbljen električnom energijom. Tako će Vaša svjetiljka zasvijetliti.  Solarni moduli zbog svojih električnih svojstava proizvode istosmjernu struju, istu onakvu koju dobijemo iz džepnih baterija. Komponente kao što su izmjenjivači (charge controlers), baterije i invertori reguliraju, pohranjuju i isporučuju električnu energiju krajnjem potrošaču. I onda, ovisno o potrebnoj snazi i obima sunčeve energije, koriste se jedan ili više modula. Fotonaponski moduli obavljaju pretvaranje sunčeve energije u električnu, a sastavljeni su od solarnih stanica, koje su takvog oblika i izrade da su zaštićene od bilo kojeg vremenskog utjecaja. Moduli dolaze uokvireni aluminijem ili bez okvira, a potonji nalaze upotrebu pri ugradnji u pročelja kada se pričvršćuju posebnim tehnikama.  Primjerice, štedne žarulje su osnovni potrošači solarnog fotonaponskog sustava. Izuzetno su štedljive i dugotrajne, te se zbog toga koriste u solarnim fotonaponskim sustavima, gdje je od izuzetne važnosti racionalna uporaba proizvedene električne energije. Ovi se sustavi primjenjuju uglavnom za napajanja trošila relativno malih snaga. 
    
Solarno napajanjeTako su i tvrtke koje proizvode prozore te njihovu zaštitu razvile daljinsko upravljanje prozora, koja koriste energiju iz solarnih ćelija. Zrake sunca se pretvaraju u struju, koja se sprema u posebno konstruirane baterije. Bez žica, solarno napajanje je dostupno za različite vrste zaštite od sunca, poput siesta sjenila, unutarnjih rola, vanjskih tendi i roleta. Životni vijek baterije je oko desetak godina, a omogućuju ručno upravljanje prozora pomoću daljinskog upravljača. Solarno napajani motor se montira u gornju zonu postojećeg već ugrađenog ručno upravljanog prozora, a solarna se ćelija montira s vanjske strane prozora. 
    
Solarno napajanjeOpćenito, kako je tehnologija napredovala danas je solarna energija ekonomski i ekološki alternativni oblik energije. S dovoljnim brojem solarnih kolektora može osigurati do 70% potreba za toplom vodom u domaćinstvu. Time se ne smanjuje samo cijena grijanja, već i smanjuje emisija CO₂, koji štetno pridonosi globalnom zatopljenju. Integrirani solarni kolektori ugrađeni zajedno s krovnim prozorima estetski zadovoljavaju suvremenu arhitekturu i izgled krovne plohe.

Solarno napajanje

Iz tog razloga su namijenjeni novogradnji, kao i renovacijama starih potkrovlja te kao zamjena konvencionalnim sistemima grijanja. Upravljati roletama i sjenilima iz Vašeg kreveta uz minimalan napor možete i na ekonomičan način. Biti ekološki osviješten i to bez imalo fizičkog napora zaista je veliki komfor i olakšan stambeni život. Budući da je roleta pokretana solarnom energijom za ugradnju i korištenje nije potrebno nikakvo ožičenje, a djeluje po principu solarno pokretane baterije. Ona je smještena u motor rolete ili sjenila i kada je napunjena može ostvariti do stotinjak otvaranja i zatvaranja. Sjenilo i unutarnja rola također sadrže bateriju na solarno napajanje, koja se aktivira daljinskim upravljačem. 
   
I tako iskoristiti sunce možemo na više načina i u više svrha, ali ova je doista na visokoj razini komformizma i u duhu suvremene tehnologije. Nepristupačni i teško pristupačni visoki tavanski krovni prozori mogu se kontrolirati i upravljati samo jednim pritiskom na daljinski upravljač. Tako postaju dostupni za otvaranje i zatvaranje te zamračivanje i prigušivanje dnevnog svjetla, ali i ostvarivanje intimnije atmosfere u potkrovlju. Ali nije ni to poanta, već isključiva ušteda električne energije, time i manja emisija CO₂, koja pridonosi štetnom zagrijavanju naše planete. Dakle uz praktičnost ove vrste primjene solarnog sustava postajete i ekološki uzdignute glave. Očuvanje okoliša na globalnoj razini neka Vam uvijek bude primarno. 


© Adaptacije d.o.o.