RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

NAMJEŠTAJ PO MJERI

Ugradbeni ormari s ogledalom su odlično funkcionalno i dekorativno rješenje za krovne kosine 

Namještaj po mjeri za potkrovljaPotkrovlje je prostor u Vašem domu, koji kada ga preuredite i pretvorite u  stambeni prostor mora jednostavno biti udoban, komotan i neopterećen pretrpanim detaljima i suvišnim namještajem. Bez obzira je li riječ o spavaćoj sobi, dnevnom boravku, kupaonici, kuhinji ili malom stanu, jednostavnost i prostranost Vam je potrebna, kako biste se nesmetano kretali i uživali u komformizmu potkrovlja. Nekoć neiskorišteni dio kuće može postati vodeće mjesto luksuznog dizajna i elegancije, a tamna i sumorna mjesta uz nekoliko novih krovnih prozora donosit će Vam sunce i svjetlo. Da biste povećali prozračnost i svježinu te ostvarili osjećaj udobnosti, zidove obojite u bijelu ili boju vanilije, ali i u neku drugu hladniju varijantu svijetle nijanse. S novim zidovima i podom te pametno planiranim namještajem stvarate novi prostor, nekoliko kvadrata više u Vašem domu. Kada odabirete namještaj, imajte na umu da potkrovlje mora biti minimalno namješteno, pri čemu kosina krova određuje dimenzije ormara, vitrina i ostalih elemenata. 
    
Namještaj po mjeri za potkrovljaUređenje potkrovlja predstavlja veliki izazov za svakog arhitekta i dizajnera interijera, stoga su upravo oni najčešći stanari ovakvih prostora. Na taj način mogu iskazati svoje kreativno znanje i potencijalne nove projekte u stvaranju umjetnosti prostora. Većina ljudi smatra potkrovnu konstrukciju kosina i spuštenog krova kao nedostatak za bilo kakvu kvalitetnu izvedbu životnog prostora, no činjenica je da vrijedi upravo suprotno. Uz stručne savjete i kreativne ideje te profesionalnu izgradnju pojedinih elemenata građevinske konstrukcije i konačnog dizajniranja tog prostora, sve što smatrate nedostatkom može postati njegova atraktivna i fantastična prednost. Namještaj izrađen po mjeri nudi odlično rješenje za opremanje potkrovlja, a svojim se dimenzijama može savršeno uklopiti i pod najstrmiju krovnu kosinu. Ugradbeni ormari čine idealan odabir u tom smislu, a visina nadozida će definirati u potpunosti raspoloživu veličinu tog dijela. 
   
Namještaj po mjeri za potkrovljaNajniže dijelove kosine možete iskoristiti za mala spremišta, odnosno postaviti klizne stijene u cijeloj dužini i u njima pohranjivati sve ono što ne želite da bude vidljivo. U taj prostor također možete postaviti garnituru za sjedenje, ispod koje je moguće pohranjivati posteljinu ili neke druge stvari, ali Vam istovremeno omogućava skladištenje odjeće. Ogledalima ćete vizualno povećati prostor, ali i dodati jedan određeni stil i dojam dubine zidnih ploha. Ogledalo na ormaru, osim što će dati osjećaj da je soba veća no što doista jest, pružit će Vam svoju izvornu funkciju da se pogledate kada se spremate nekamo ili kada isprobavate odjeću. Jednostavno, praktično i povoljno rješenje povećavanja prostora. 
    
Namještaj po mjeri za potkrovlja

Minimalistički dizajni komoda idealan su element namještaja, a bojama ih možete ili istaknuti ili uskladiti s bojom zida i namještaja. Prostora za garderobne ormare nikada previše, a kada imate manje kvadrata na raspolaganju, pravilno iskoristite svaku i najmanju površinu i nišu. Ormar do stropa sprječava nakupljanje prašine i vizualno ne zatvara prostor poput nižih i širih ormara. Ugradbeni zidni ormari, kao idealno rješenje, na tržištu se pojavljuju u različitim širinama elemenata, tako da možete popuniti svaku dimenziju niše. Kako je riječ o malim dimenzijama, sa tamnijim nijansama ne možete pogriješiti, no ugradbene ormare od zida do zida ipak odaberite u svijetlijim varijantama, jer oni prekrivaju kompletnu stijenku zida. Vrata na njima neka budu klizna, kako biste uštedjeli na prostoru, a s vanjske strane obložena ogledalom. Razmak između zidova i ormara se zatvara prilagođenim blendama, koje onemogućuju nakupljanje prašine u tim nedostupnim dijelovima za čišćenje. Visinskim podešavanjem ormara popunite kosi zabatni zid u potkrovlju i krovnu kosinu, a izgled takvih modela ormara pružiti će jedan drugačiji i vrlo zanimljivi dekorativni efekt. Primjerice, ormar od poda do stropa u kombinaciji izbjeljelog hrasta sa santinato staklom i bukvom pruža vrlo elegantan izgled i modernistički stil, a unutrašnjost takvih ormara se kreira prema Vašoj želji. Tako namještaj prilagođavate nametnutim uvjetima skučenijih potkrovlja, ali i kada podignete krov, njihova funkcija ostaje ista. 
  
Namještaj po mjeri za potkrovljaUkoliko imate manji stan u potkrovlju, tada boja ormara neka bude bijela i što svjetlija nijansa možda neke druge boje poput sive, boje vanilije, bijele kave ili bež. Jarke boje će naglasiti njihovu visinu i širinu i tako vizualno smanjiti prostor u kojem  se nalaze. Suvremeni dizajni namještaja najbolje funkcioniraju u urbanim potkrovljima zgrada i kuća, a prirodne tkanine poput vune, pamuka, kože i svile te neutralne boje izgledati će uvijek odlično u sklopu takvih interijera. Metalni namještaj je također populariziran za opremanje potkrovlja, a stilovi kao što su sve popularniji azijski, mediteranski i tehnološki savršeno usklađuju veličinu i potrebnu slobodu kretanja u stambenim prostorima pod nebom. 
   
Niže dijelove također možete iskoristiti za smještaj radnih stolova s kompjuterom, primjerice u dječjoj ili radnoj sobi. Zona sjedenja će tako biti u višem dijelu, što Vam neće predstavljati probleme prilikom ustajanja. Ako ste potkrovlje namijenili dječjoj sobi, tada će vrlo lako biti popuniti niže dijelove kosine, jer je dječji namještaj puno manji i kao takav savršen za popunjavanje tih praznina. Umjesto kreveta na kat, ako postoje dva niža dijela kosine, pod njih postavite dva ležaja s dodatnim ladicama, u koje možete smjestiti njihove knjige, bilježnice, olovke... 
   
Kuhinja može biti u istoj prostoriji sa dnevnim područjima, a učinite ju atraktivnom sa inox crno bijelim aparatima, uz namještenu zgodnu granitnu radnu plohu i po visini izrađene kuhinjske elemente, koji se spuštaju niz kosinu. Veliku potražnju predstavljaju materijali poput drva, metala i dimljenih staklenih vitrina, a ostvaruju dojam suvremene stvarnosti. Donje elemente možete izvesti u punoj visini kosine, jer ćete time dobiti dodatni prostor za odlaganje stvari i namirnica, koji ste izgubili zbog izostanka gornjih elemenata. Ako nemate dovoljno mjesta za radnu plohu, tada stvorite pult odnosno šank koji će povezivati blagovaonicu i kuhinju te biti i dio dekoracije.Namještaj po mjeri za potkrovlja 
  
Prilikom opremanja potkrovlja, bez obzira na njegovu namjenu, poslušajte savjet dobrog ukusa i stilski namjestite taj šarmantni prostor uz minimalnu količinu elemenata. Sve što Vam neće biti potrebno, biti će previše. 


© Adaptacije d.o.o.