RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

KUPAONICA U POTKROVLJU

Spojite antiku i suvremenu umjetnost dizajniranja kupaonice pod plavetnilom

Kupaonica u potkrovljuNedostaje Vam koji kvadrat više, kako biste mogli odvojiti kupaonicu od wc školjke, jer baš svaki puta kada se krenete tuširati netko mora na wc. To se često događa onima, koji nemaju odvojene ove dvije prostorije i sve Vam se čini kako to i nije neki luksuz, već prijeka potreba. Postoji i scenarij u kojemu jedna velika obitelj dijeli zajedničku kupaonicu, što većinom stvara gužvu i svađu, pa ako ste jedna od tih obitelji i živite u kući podignite glavu. Pogled gore i shvatite kako taj prostor čeka u prašnjavoj tami na tavanu da ga renoviranjem pretvorite u nešto novo, nešto izazovno i ugodno. Uređenje potkrovlja u kupaonicu biti će originalna ideja, ukoliko ju uredite sa stilom. Osim što ste prostorno olakšali i upotpunili kvalitetu življenja uz još jednu prostoriju, na raspolaganju Vam je izazov kako luksuzno urediti svoju novu oazu uživanja.  Elegantni minimalizam, tehnologija stvaranja mjehurića, namještaj vrhunskih svjetskih dizajna po mjeri, tuširanje pod nebeskim plavetnilom ili zvijezdanim sjajem postaju dio Vašeg doma, a pod krovom možete izgraditi jednu prekrasnu oazu, u kojoj ćete se svakodnevno  opuštati, i to sa posebnim guštom. Šarm potkrovlja omogućiti će Vam neku novu razinu uživanja, a tavanski prozori pogled u nebo. 
    
Kupaonica u potkrovljuMogućnosti dizajniranja toliko su nebrojene, da se čovjek jednostavno zbuni u svim trenutnim ponudama tržišta, na području proizvodnje kupaonskog namještaja i sanitarije. U prvoj fazi planiranja Vaše nove kupaonice, nakon što ste ispraznili stari natrpani tavan, potrebno je odrediti gdje će se što nalaziti, gdje ćete postaviti kadu ili tuš kabinu, jacuzzy, umivaonik, wc školjku, a onda planirati kupaonski namještaj i dekoracije. Izradite detaljan plan prostorije i razmotrite svaki i najmanji kutak potkrovlja. Primjerice, može li tuš kabina stati ispod kosine, ako ne stane postavite elegantnu kadu suvremenog dizajna. Ako ipak više preferirate tuš kabinu, postavite ju na drugi kraj prostorije gdje je najviši dio kosine, a ispod manjeg dijela postavite sjedalo s ormarima tik do prozora, a to će pružiti romantičan ugođaj sa predivnim pogledom kroz prozor. Ovisno koliko Vam veličina prostora to dopušta, tako ćete ga i popuniti. U nižem skučenijem dijelu pod kosinom krova možete smjestiti kadu, kupaonski element, sjedeću garnituru ili wc školjku, naravno zavisi koliko je nagib strm.
    
Kupaonica u potkrovljuTakođer, potrebno je osigurati adekvatnu hidroizolaciju te toplinsku i zvučnu izolaciju, postaviti nove instalacije ili sanirati stare (ukoliko Vam je nekoć na istom mjestu bila kupaonica). Postavljanje polica u nišama ispod nakošenog stropa stvoriti će simpatičan izgled, a luksuzni osjećaj ostvarite zanimljivim i egzotičnim dizajnom mokrog izgleda tuš kabine, koji će odavati stil mokre prostorije. Blijeda boja zidova i namještaja poput vanilije i bijele kave pružati će kupaonici više svijetla i prostraniji osjećaj, stoga izbjegavajte tamne boje. Podovi ne moraju uvijek biti popločeni keramikom, isprobajte varijantu drvene podne obloge, koje obvezno moraju biti tretirane specijalnim lakovima, kako bi bile zaštićene od vode. Sve češće se koriste egzotične vrste drva koje su otporne na vodu, poput tikovine, a ovaj prirodni izgled je daleko neusporediv sa bilo kojim drugim umjetnim materijalom. Drveni pod može izdržati dugi niz godina bez velikog ulaganja i održavanja, a njegova ljepota je toliko originalna da Vas uz prigodan oblik namještaja može u mislima odvesti u daleke tople tropske krajeve. Parket od tikovine (teak parket) se koristi u luksuznim jahtama i brodicama, kao dio morske atmosfere, a njegova otpornost na vlagu i vodu je postala neupitna. Hodati ovim podom pruža perfektan svilenkasti osjećaj i vrlo mekani korak, jer je površina parketa nauljena. 
   
Kupaonica u potkrovljuOpćenito, u dekoriranju i namještanju kupaonice koristite različite materijale, poput drva i kamena, za stvaranje jednog nježnog osjećaja udobnosti. Zidove možete ukrasiti perivim tapetama ili akrilnim polivinilskim bojama, koje su vodootporne i lako perive. Povratak tapeta u svijet oblaganja zidova dopušta Vam bogatstvo ideja i pregršt uzoraka, kojima možete ostvariti omiljeni ugođaj, onaj koji Vas opušta i smiruje dok se kupate, tuširate, uređujete. Karirani burberry uzorak za one koji prate trendove, uvijek popularni cvjetni uzorci romantičnog ugođaja, koji u suvremenom dizajnu ipak zadržavaju onaj tradicionalni duh vremena, ali i oni koji oponašaju mozaik keramike i prirodnog kamena. 
   
Kupaonica u potkrovljuIzgled umivaonika, kade, wc školjke i bidea postao je izazov mnogim dizajnerima, koji osmišljavaju namještaj za interijere, pa su tako pomaknuli granice i stvorili modele koji oduševljavaju, ali prije svega zapanjuju svojim linijama i najnovijim kolekcijama.  Oni više nisu klasičnog izgleda i podsjećaju pomalo na antiku i ondašnje materijale, kojima su se koristili u ovom smislu riječi. Umivaonik u obliku zdjele i bokala od drveta, keramike i gline uz mozaik keramičkih pločica vraća nas u antiku, a neobične metalne slavine modernizma čine savršeni spoj antike i suvremene umjetnosti dizajniranja interijera. "St Moritz", engleska tvrtka koja proizvodi kupaonski inventar, u svojoj kolekciji nudi umivaonike u obliku zdjela od čvrstog venecijanskog mramora, elegantnog belgijskog plavog kamena i porculana, a sve što rade iz kade, tuša, izgleda mokre sobe, bazena i slavina  je napravljeno da bude intrigantno i zadovoljavajuće za korisnika. 
   
Kupaonica u potkrovljuKade u klasičnom stilu Versaillesa ili protoka Roll Top kupke do suvremenih strogih linija, čine osvježavajuću zbirku za svaku kupaonicu. Poseban ugođaj pružaju integrirane kupke od emajliranog titan čelika, emajliranog lijevanog željeza i armiranog akrila. Prisjetite se dvadesetih godina prošlog stoljeća, kada su samostojeće kupke bile dio svake kupaonice, a u njima se nije samo kupalo već i velikodušno opuštalo nakon naporna dana. Velike, pravilne, čvrste stoje kako bi nam udovoljile i pružile posebno zadovoljstvo. Srebrne, bijele ili zlatne savršeno mogu upotpuniti kupaonicu, a dobrodošle su u svim stilovima uređenja. Ako Vam se sviđa ideja o velikim, prostranim kadama, ali ne u ovom tradicionalnom stilu isprobajte spoj moderne umjetnosti i dobrog starinskog luksuza. 
   
Današnja kupaonica predstavlja i više od samog održavanja čistoće, ona je proces relaksiranja i pružanja jednog posebnog osjećaja, a kada je smještena u potkrovlje, tada je neopisiv doživljaj u njoj. I samo jedan pogled gore, dok ležite u kadi može Vam ispuniti neobjašnjivu satisfakciju i ugođaj oaze. 


© Adaptacije d.o.o.