RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Važni detalji

 

Važni detalji

 

Kad je Arne Jacobsen projektirao St. Catherine´s College u Oxfordu, nije konstruirao samo glavnu zgradu, već je planirao uređenje njenog okoliša, predvidio pokućstvo i opremu, sve do posuđa i pribora za jelo. Bez obzira sviđa li vam se samo zadnje ili ne, osjetit ćete da arhitektovoj zamisli doprinosi jedinstvo zgrade i okoliša i svih predmeta koji im pripadaju.

Svaka se kuća sastoji od mnogih pojedinosti koje pridonose njenom cjelokupnom izgledu. I dok usklađivanje boja i izbor pokućstva, presvlaka, kuhinjskih potrepština, posuđa sjenila za svjetiljke, antiknih predmeta i drugih pojedinosti predstavlja čak stanoviti užitak za ljude s ukusom, izbor okova nije nimalo lak zadatak jer na tržištu postoji gotovo nepregledni izbor ručki, brava, ključanica i sličnih stvari. Malo tko se uspješno snalazi pri izboru takvih detalja.

Tim „malim“ stvarima treba posvetiti mnogo pažnje i to ne samo zato što one uljepšavaju izgled stana i pridonose stilu unutrašnjeg uređenja. Još je važnija njihova praktičnost, trajnost, lako rukovanje i dobra izrada koja omogućuje trajniju upotrebu bez mnogo popravaka.

Sve to govori u prilog pažljivom planiranju i izboru sitne kućne opreme. U protivnom će vam „stihijsko kupovanje“ razbiti jedinstvenu cjelinu stambenog prostora, a razlike u malim detaljima, kao što su utičnice, prekidači i sl. ubrzo će vas početi smetati. Ne dopustite obrtnicima koji izvode radove da vam nametnu svoj ukus u izboru materijala ili, što je još gore, da vam prodaju svoje skupljene predmete. Imat ćete dosta teškoća dok pronađete upravo ono što vam treba. Vjerojatno ćete dugo tražiti dok uspijete sve uskladiti, a može se dogoditi i da ne pronađete željeni predmet. Dakle, ako nemate arhitekta koji bi vas savjetovao, odakle započeti?