RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Radni prostor

 

Radni prostor

 

Mnogo je svakidašnjih poslova, kao što su pisanje pisama, pranje i glačanje rublja te neki sitni popravci koji se obavljaju kod kuće. Još je mnogo više toga čime biste se mogli baviti radi zarade.

Takvi se poslovi lakše obavljaju u ugodnijoj okolini: što je posao dosadniji, to bi stimulativnije trebalo biti radno mjesto. Često je nemoguće žrtvovati čitavu sobu nekom hobiju ili poslu određene struke. No, ma kako da je malen prostor, a osobito ako treba poslužiti nekoj svrsi(kao što je blagovaonica i soba za dnevni boravak) morate temeljito promisliti o rasporedu namještaja. Za sve radionice vrijede dva osnovna pravila-uvijek ostavite više prostora za pohranu stvari, no što mislite da će vam trebati i pazite da svjetlo ne zasljepljuje. Najčešći radni prostori su tzv. radne sobe. To mogu biti sobe za šivanje s mnogo prostora za spremanje stvari i s prilično velikim radnim stolom. „Prave“ radionice su opremljene radnim stolovima, škripcima i električnim alatom, bojama i ljepljivim vrpcama.

Napokon, u kući ima i takvih prostorija koje se koriste neredovito, kao što su prostorije za spremanje cvijeća i spremišta za stare stvari. Ni njih ne treba zanemarivati. S malo planske smišljenosti mogu se iskoristiti i najmanji prostori u kući.

Ako počinjete ni od čega, prije izrade projekata sastavite popis. Gledajte unaprijed –ne mislite samo o neposrednim potrebama, nego i na one koje bi mogle iskrsnuti kasnije:

  • Mir-hoće li vam trebati potpuna tišina i osama?                    
  • Udobnost drugih-hoće li biti bučno, vibracije od strojeva, mirisa laka, prljavštine koja bi mogla prodrijeti u druge sobe?
  • Opskrba-hoćete li trebati vodu, plin ili električnu energiju?
  • Sigurnost-vaša i drugih?