RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Hodnici

Uređenje hodnika, stepenica i odmorišta je prilično složen zadatak. Ti su prostori već po svojoj prirodi vrlo prometni, a osnovna im je svrha da na najprikladniji način povežu druge prostorije u kući ili stanu. To znači da se u njima ne smiju nalaziti suvišni predmeti i namještaj o koje bi se čovjek mogao spotaknuti. Podovi ne smiju biti ulašteni, skliski ili prekriveni neučvršćenim prostiračima. Rasvjeta mora biti dobro postavljena i jaka.dizajn hodnika

No, dok su hodnici i odmorišta važne prometne površine, stanari (možda upravo zbog toga) ponekad zanemaruju njihovo uređenje. Ti prostori tada ostaju nezanimljivi, neiskorišteni, neusklađeni s drugim sobama. Pažljivim planiranjem i uređenjem oni se mogu iskoristiti za raznovrsne poslove koji ne ometaju promet. Tako se u njima može smjestiti telefon, galerija slika, praonica , knjižnica, ostava ili omanji radni prostor. Dakako, pri tome se ne smije smetnuti s uma njihova osnovna namjena-hodnici i stubišta su prvenstveno prometne površine.

Ulazeći u kuću gosti (i domaćin) najprije ugledaju hodnik. Učinite ga stoga što prijatnijim. Prvi utisci su redovito i najsnažniji, a budući da se gosti u njemu zadržavaju razmjerno kratko vrijeme, dekoracije mogu biti životopisne i raznolike. Vi ćete se kao domaćin koji se češće kreće hodnikom, ionako brzo priviknuti na takvo uređenje, a kad vam ono postane nezanimljivo ili zamorno, razmislite o stanovitim promjenama.

Ni u kojem slučaju ne zamarujte osnovu namjenu hodnika. To, dakako, ne isključuje i ostale mogućnosti koje pruža takav prostor, prilikom preuređenja prometnih površina morali biste točno znati što želite, kako biste došli do najpraktičnijeg rješenja.

Zato razmislite jeste li s postojećim rasporedom namještaja doista iscrpili sve mogućnosti. Započnite s radovima tek kad ste se u to uvjerili.

  • Bi li vam odgovaralo da rasteretite jednu od preopterećenih prostorija?
  • Biste li htjeli povremeno upotrebljavati hodnik kao pomoćnu prostoriju?
  • Može li se hodnik iskoristiti kao ostava?
  • Može li se bolje iskoristiti zidna površina na stepeništu?
  • Može li se poboljšati kretanje hodnikom?