RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Obiteljske kuće

Vanjski izgled često vara. Bitno je ono što se nalazi iza lijepog pročelja. Onaj tko kupuje kuću mora posvetiti jednaku pažnju mnogim važnim pojedinostima i ne smiju dopustiti da vanjski izgled odigra presudnu ulogu prilikom konačnog izbora. Uostalom, upravo kao što se obično lice može uljepšati dobrom šminkom i kuća se može poboljšati „kozmetičkim“ sredstvima; dogradnjom i obradom pročelja.

Često se uznemiravamo nad samovoljnim rušenjem lijepih, starih građevina, zaboravljajući da i sami pridonosimo uništavanju okolice nepromišljenim rušenjem stare, drvene građe ili zamjenom drvenih ukrasa nekim, nedoličnim suvremenim oblikom. Originalni izgled stare kuće doista nije teško sačuvati; potrebno je samo malo truda.

Najprije, vodite računa o položaju kuće. Ako ne živite u kući zaklonjenoj drvećem ili visokom ogradom, pomno razgledajte susjedstvo. Stanujete li u „hibridnoj“ okolici u kojoj su zastupljeni različiti stilovi, možete svoju kuću uredit kako želite, no ako okolica odiše stanovitim ugođajem, bolje je i za vas i za vaše susjede da poštujete takav pristup vanjskom uređenju.

Stanjujete li u kući na malom trgu ili u kratkoj uličici, mogli biste predložiti susjedima da zajednički uredite kućna pročelja. To je i ekonomičniji i efikasniji način jer je zahvaljujući dogovoru moguće istovremeno postići i skladnu cjelinu i lijep izgled pojedinih pročelja. To se podjednako odnosi i na samostojeće kuće i na dvojne kuće.

Ako vanjski izgled ne ovisi o okolici, obiđite najprije kuću, pomno je razgledajte i pokušajte odvagnuti sve njene dobre i loše strane. Svrha je takvog promatranja da se stvari dovedu u red, pojednostave, poprave i uljepšaju. To ujedno znači da treba ostati vjeran originalnom arhitektonskom izgledu cijele kuće.