RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Prostor za ljubimce

Kamo smjestiti male čupave kućne ljubimce

Razmišljajući tako o uređenju svoga doma prednost dajete sebi i svojim željama, odnosno željama ostalih ukućana. Kamo smjestiti kuhinju, u koju boju oličiti zidove, na koja mjesta postaviti rasvjetu, koji materijal odabrati za podove i mnoga druga pitanja postavljate upravo sebi kako biste zadovoljili svoj ukus i svoje potrebe. No, zaboravili ste nekoga? Svoje ukućane? Hm, možda pomalo, ali nije to. Što je sa onim malim slatkim čupavim stvorenjima što Vam se iznova raduju svakoga puta kada  se vratite od nekuda? Priznajte, o njihovim potrebama i možda ukusima niste ni pomislili, ali ne iz razloga jer ih ne volite, već smatrate kako njima to baš i nije pretjerano bitno. E pa varate se uvelike! Kroz cijelo vrijeme brinete isključivo o tome kako svoj dom učiniti ljepšim mjestom za Vas, ne misleći pri tom da su i oni Vaši ukućani koji također zahtjevaju svoj osobni prostor. Nikada se niste zapitali kako oni doživljavaju prostor koji ste im namijenili za hranu i spavanje. Vrlo je bitno da im taj prostor pruža dovoljno mjesta za nesmetano hranjenje i spavanje, ali i Vama kako se ne biste svakoga puta spoticali o njih. Većina ljudi taj prostor namijenjen kućnim ljubimcima odvaja u sklopu hodnika ili kuhinje, ali i kupaonice i upravo su to mjesta kojima se najviše krećemo. Stoga je bitno da osiguramo slobodan korak sebi, kao i njima i tako ih uklopimo u svoj interijer na način da svi nesmetano obavljaju svoju radnju. Tako u planiranju uređenja svoga doma, odredite mjesto koje će biti namijenjeno Vašim malim čupavim ljubimcima, prvenstveno da bude praktično ali i vrlo privlačno stilom i zanimljivo načinom smještaja.

Kao što postoje dizajneri za određena područja uređenja interijera, tako postoje i dizajneri specijalizirani za uređenje prostora za pse, mačke, ptice, hrčke, zamorce i druge male čupavce. Postoje tvrtke koje proizvode sanduke za pse i mačke, a izrađuju ih od raznih materijala poput stakloplastike, metala i drva no ipak su namještaji koje dizajniraju puno atraktivniji, koliko ljubimcima toliko i samim vlasnicima. Na tržištu postoje namještaji za mačke u obliku drveta, razni dvorci, kule i tornjevi te svi oni modeli koji omogućuju mačkama obožavano im penjanje, a vlasnicima manje porušenih polica i ukrasnih predmeta po kojima se inače mačke penju.  Materijali od kojih su izrađeni zamjenjivog su karaktera, stoga ih je lako za održavati, a pojačani su dodatnim materijalima tako da duže traju obzirom na korištenje. Ovisno o stilu uređenja Vašeg doma, prema njemu birate i materijal ove vrste namještaja. Poanta ovih izuma je zamijeniti neatraktivan, estetski nedopadljiv prostor za životinjice i stvoriti nešto u čemu će ljubimci nesmetano uživati, a Vama uljepšati prostor. Neki od primjera ovih izuma su kreveti za mačke postavljeni pored radnog stola u ravnini njegove površine, jer je poznato kako mačke vole biti u blizini svojih vlasnika pa će Vam tako praviti društvo dok obavljate nešto za računalom.

Događa Vam se često i da nespretno stanete u mačju ili pseću hranu ili im prolijete vodu, jer kud su se tu baš našli sada dok Vi kuhate. Rješenje su razni neobični sanduci i prostori unutar Vaših komoda ili ormarića u kojima mogu boraviti, a najidealnija mjesta za njih su odvojen mali kutak u sklopu hodnika ili kupaonice. Hranu im postavljajte blizu tih mjesta, jer ćete olakšati i njima i sebi, i odvojiti ih od neželjenog spoticanja.
Na ovaj način pobrinuli ste se za svoje ljubimce i pokazali koliko ih volite, a da je estetika Vašega doma i dalje na razini.


© Adaptacije d.o.o.