RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Cvjetna slavina

Umjesto vaze, cvijeće može krasiti umivaonik poetskog dizajna

Talijanski dizajner Davide Vercelli kreirao je cvjetni umivaonik slavinu, kao nešto novo i vrlo neobično, a klasično u primjeni. Ova slavina izrađena je u potpunosti od stakla, a kada ju otvorite voda se podiže sa dna i puni vazu do ruba. Umetnuto cvijeće kao primjerak je naravno umjetnoga materijala, ali možete se poslužiti i pravim cvijetom ukoliko ga temeljito properete. Dah poezije stigao je u Vašu kupaonicu, pa se slobodno prepustite ugođaju što ga stvara miris svježe ubranog cvijeća.  Ruža u slavini sada više nije nemoguća želja, već ostvariva avantura. Što se tiče onih malih sitnih mrljica uzrokovanih taloženjem kamenca, one ne predstavljaju neki problem, jer se voda ne zadržava konstantno na istoj razini pa nema razloga za brigu. Jednostavno i vrlo maštovito u svakom slučaju.

Ruža u slavini sada više nije nemoguća želja, već ostvariva avantura  No postoji pitanje koliko je praktična u uporabi, iz razloga što su rubovi oštri pa kako je riječ o staklu pitamo se koliko je sigurna i otporna od pucanja i lomova. Možda da su ipak ti rubovi zaobljeni i konceptualno osmišljeni na način da nisu tako oštrih linija, a pitamo se i koliki kapacitet ima ta "vaza" kada otvorimo vodu čekajući neko vrijeme da počne teći topla voda. No, kako god svakako je ovo vrlo elegantan i prekrasan dizajn koji zaslužuje uzdah divljenja.

Ovom detalju još dodate koju upaljenu lučicu, napunite kadu i što Vam drugo preostaje osim da uživate i samo se opustite u vlastitoj kupaonici. To Vam nije dosta? Nedostaje Vam još i glazba za opuštanje? E, to je već druga tema, nekog drugog članka.

NOVE DIMENZIJE U SVIJETU KUPAONICA

Tuš kabine postale su glavni glumci u našim kupaonicama, potiskujući klasične kade na drugo mjesto kupaonskog inventara. Jednostavno Vam je bilo potrebno osloboditi koji centimetar više ili posežete za onim pravilom što svi imaju, imat ću i ja. E pa ima i onih koji i dalje žele uživati u kadi punoj vode, bez zauzimanja previše prostora stoga su se neki dizajneri dosjetili kako priuštiti ovo zadovoljstvo na praktičan način. Tako je dizajniran ovaj model koji podsjeća na kadu, jacuzzi, tuš kadu, bazenčić i sve to ukomponirano u jednu dojmljivu simfoniju, koja ugađa svim našim osjetilima, osobito onim tjelesnim užicima. Kao dio podne površine, integrirana je na specifičan način, a oblikovana tako da ne okupira previše prostora.

Što ih čini toliko posebnijima, procijenite sami. Možda sama ideja i pristup kojim se stvara neuobičajena atmosfera pruža dovoljno razloga zašto se izdvaja iz svakodnevnog, recimo klasičnog. Naglašava oblike i razmještaj koji odstupa od onog regularnog smještaja kada i tuš kabina, jer kako smo vidjeli zaista pregršt suvremenije orijentiranih kupaonica, ovaj pristup je trenutno tek nadolazeći. Pomalo romantičan, pomalo smirujuć, ali definitivno primamljujući način kako se okupati, pri tome opustiti ležeći na podu. Mašti na volju ako pridodate koji detalj više, poput upaljenih lučica i pokoju laticu cvijeta i u centru ste užitka. Možda Vas samo inspirira za nešto slično, ukoliko si ne možete ovaj oblik kupanja priuštiti, no i tada je ostvarilo svoju zadaću, jer Vas je potaknulo na stvaranje vlastitih ideja.

Ako ste skloni novitetima, onda Vam i ova futuristički dizajnirana slavina može poslužiti kao izvrstan dekor i zanimljivi model, izrađen sa zadaćom da ujedini namjenu umivaonika i dizajna koji nije predodređen isključivo da bude u kupaonicama i kuhinjama, već i kao dio ostalih prostorija u interijeru.  Zašto ne bi bio simpatičan i u blagovaonici, dnevnom boravku ili nekom drugom prostoru? Upravo iz razloga što svojim oblikom i mehanizmom kojim funkcionira ne podsjeća na onaj klasični umivaonik odnosno sudoper, može svoju primjenu uklopiti u bilo koji dio interijera. Pritiskom na gumb otvarate i zatvarate vodu, a ona se slijeva na vrlo interesantan način, poput slapa koji neumorno teče. Ovim svojstvom postavlja nova pravila u uređenju stambenog prostora, stvarajući neke nove intrige u Vašemu domu.


© Adaptacije d.o.o.