RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Polica koja svira

Digitalni svijet inovacija - polica kao mp3 uređaj 

Zamislite da samo stavite svoj omiljeni disk (CD) na policu, koja tiho stoji nepomična na zidu, i pokrenete radio ili omiljenu Vam glazbu. Ouobičajene police prepune audio i video uređaja tada postaju prošlost, jer ovim novitetom ne samo da dobivate neuobičajeni mp3 uređaj  i radio, već i više slobodnoga prostora na zidu. Tako ćete zidove osloboditi za neke nove slike ili omiljene fotografije, a vrlo jednostavnim dizajnom ove suvremene police audio uređaja osigurati prostoru novi detalj svakako vrijedan pažnje. Naime, riječ je o polici koja je spojena na računalo, koje služi kao uređaj za audio difuziju i arhiviranje digitalnih glazbenih datoteka (MP3).

 

 

Originalnost ovog izuma je u tome što sučelja za odabir i emitiranje glazbe nema. Tako sama prisutnost audio CD-a ili posebnih naljepnica pokreću ili zaustavljaju glazbu u utoru za uključivanje ili isključivanje, a sami pokrov odnosno površina police je pokretač. Tako je ova inovativna polica ujedno i uređaj i dio namještaja, audio uređaj i polica, dakle objekt koji ispunjava jaz između onog nematerijalnog-glazbe i pjesme pohranjene na fizičkoj potpori. Ova polica je izrađena od drveta, ali je isto tako i audio stereo komplet spojen na računalo. Tehnička svojstva su joj pojačala od 2x30 W, dva srednja bas zvučnika, sustav komunikacije na određenoj radio frekvenciji  i sučelje koje koristi RfiD sustav čipova. Sustav radi na principu suradnje sa računalom koje pohranjuje MP3 datoteke, dok je pilot program sastavljen od neovisnih jedinica koje omogućuju korisniku da proizvede svoj vlastiti disk ili kompilaciju, te ih spoji na sustav.
 
Ovim izumom iskorištavate svoj prostor maksimalno, dozvoljavajući mu više slobode. Tako način na koji pokrećete glazbu postaje zanimljiv onoga trenutka kada svoju policu dotaknete diskom omiljenog Vam izvođača, kako biste pokrenuli svoju najdražu pjesmu. Zar nije interesantan način spajanja dimenzije fizičkoga karaktera i onog neopipljivog akustičkoga karaktera? Vrlo jednostavno u primjeni, svojim jednostavnim dizajnom perfektno se uklapa u svaki interijer, osobito onaj kojega krase minimalizam i jednostavnost suvremenog stambenog i poslovnog prostora.

Ne možete si zamisliti ovaj način pokretanja i odabira glazbe? Pogledajte po kojem principu funkcionira ova polica kao audio uređaj i procijenite sami koliko je fantastična u svojoj primjeni


© Adaptacije d.o.o.