RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Roletarski radovi

 

ROLETARSKI RADOVI

DIZAJNI ROLETA ZVUČNE I TOPLINSKE IZOLACIJE

 

       Kada se želite zaštititi od znatiželjnih pogleda iz okoline, ponekad zamorne sunčeve svjetlosti, ili jednostavno ukrasiti svoje prozore ili balkonska vrata, tada osim zavjesa možete iskorisititi i kreativne dizajne roleta. Uz posebne dodatke, rolete mogu biti i djelomično protuprovalne i time Vam pružiti veću sigurnost. U njihovoj ponudi velik je izbor roleta obzirom na razne vrste materijala i njihove namjene. Tako razlikujemo nekoliko vrsta s obzirom na materijal od kojih su izrađene- aluminijske rolete, PVC rolete, drvene, zatim rolete na izbacivanje, podžbukne itd. U odnosu na PVC rolete, aluminijske imaju bolju toplinsku i zvučnu izolaciju, a i veći je izbor boja nego kod plastičnih roleta. Ovisno o stilu Vašega interijera, te materijalima koji prevladavaju u njemu, izbor roleta i njihovu boju uskladite sa ostalim elementima Vašega životnog ili poslovnog prostora.

     U postavljanju roleta, kutije za rolete imaju najbitniju funkciju stoga je bitno odabrati onu vrstu koja će odgovarati namjeni roleta. Kutije za rolete mogu biti izrađene sa toplinskom zaštitom unutar kutije, također sa ugrađenom zaštitom od insekata takozvanim komarnikom. Tako ćete u vruće ljetne dane slobodno moći otvarati prozor i uživati u prekrasnoj noći bez predosadne i nelagodne najezde gladnih komaraca. Komarnik je rolo oblika i po potrebi ga možete spustiti ili dignuti u kutiju. Rolete montiramo direktno na prozor sa originalnim adapter spojnim profilom, koji uliježe u utore okvira, čime se postiže bolja zvučna i toplinska izolacija. Kod ugradnje PVC roleta, kutije za rolete mogu biti vidljive izvana, ali i sakrivene pod betonski zub tako da se ipak ne vide. Sa druge strane, aluminijske su kutije u velikoj primjeni i često se koriste, a izrađuju se od plastificiranog aluminija i postavljaju tako da su vidljive izvana. Elegantni zaobljeni izgled, te šarolike boje čine ih zanimljivima stoga ne smeta što su vidljive iz vana, iako prozor mora biti ugrađen malo više prema unutra kako kutija ne bi previše bila izbočena izvan fasade. Vrste aluminijskih vanjskih kutija su Porol Standard, Polor Exclusive i Porol Podžbukna. U izboru roleta primjenjuju se često i rolete na izbacivanje. Njihov sustav riješen je plastificiranim aluminijskim vodilicama, plastificiranim aluminijskim škarama velike čvrstoće i originalnim šarnirima ( pantima), koji usjedaju u utor na vodilici osiguravajući veću preciznost izbačaja.

   Prilikom odabira roleta prepustite našim roletarima izmjere i izvedbu roletarskih radova, a ukoliko već imate rolete sa problemima u funkcioniranju, prepustite našim djelatnicima da Vam servisiraju stare rolete, otklone kvarove, zamijene dotrajale dijelove i učine ih novima. Materijal kojega koristimo u izradi roleta karakterizira otpornost na vanjske utjecaje, kvalitetna zvučna i toplinska izolacija te lagano održavanje. Problem neugodnih komaraca i insekata riješavamo ugradnjom komarnika, a možete se poigrati i raznim maštovitim dizajnima i uzorcima u sklopu razno raznih vrsta roleta.

 a