RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Recept za novu kuhinju

U kuhinji u kojoj dominira kamen samo su neki od recepata za kvalitetno i stilski uređenu kuhinjuU kuhinji u kojoj dominira kamen samo su neki od recepata za kvalitetno i stilski uređenu kuhinjuU kuhinji u kojoj dominira kamen samo su neki od recepata za kvalitetno i stilski uređenu kuhinjuAdaptacija i planiranje nove kuhinje je kao kuhanje dobrog jela. Kuhinju možete osmisliti sami, stoga se prepustite mirisu morske hrane, neka Vas vode gurmanski recepti vrhunskih okusa. Miris svježega jutra i tek skuhane kave, podnevni ručak bogat zamamnim mirisima, košara prepuna egzotičnim bojama voća izazivaju našu inspiraciju na kreativnost u odabiru boja, dizajna, stila kuhinje. Kažu kako je dobro jelo ono kuhano ljubavlju i strpljenjem, pa stvorite i Vi kuhinju u kojoj nećete samo uživati, već s ljubavlju kuhati, stvarati nove recepte i time spajati okuse u jednu zanimljivu i neispričanu priču. Užitak kuhanja i kušanja hrane u kreativno i sa stilom uređenoj kuhinji postati će priča koju svakim danom treba ponovno ispričati. Kuhinja nije samo prostor u kojemu se priprema hrana, već se kroz sve suvremenije dizajne integrira u prostor boravka i druženja. Kao i hrana, čiju raznolikost okusa i mirisa prepoznaju naši okusni i mirisni pupoljci, tako oni vizualni prepoznaju raznolikost modela i dizajna u svijetu kuhinja. Čiste ravne linije koje strogo diktiraju minimalizam uvijek aktualnog dizajna, dah svježine i sofisticiranosti  klasične elegancije u neutralnim nijansama, Kubanski dah jednostavnosti i funkcionalnosti izražen zanimljivim kontrastom oblika i materijala, mediteran u Vašoj kuhinji u kojoj dominira kamen samo su neki od recepata za kvalitetno i stilski uređenu kuhinju.{fshare}

Dakle, vratimo se kuhanju odnosno planskom dizajniranju Vaše kuhinje. U samom početku, bitno je sastaviti popis opreme koju biste trebali ili željeli imati u njoj. Popis opremanja kuhinje je zapravo popis pitanja na koja morate odgovoriti, kako biste kroz odgovore kreirali ne samo vizualno uređenu kuhinju, već i funkcionalni prostor u kojemu ćete se odlično snalaziti. Kome je namijenjena, za koliko osoba, kako želite da se uklapa u cjelinu, koji su osnovni kuhinjski elementi i na kraju koliko sve to i košta? Za početak, sastavite popis elemenata koje biste htjeli imati. Izaberite one koji su Vam zaista potrebni i koji će se uklopiti, na način da ostane dovoljno mjesta i za posuđe i za kuhinjske aparate. Kuhinjski namještaj se kroz godine mijenjao kao i sve ostalo, tako da danas možete uživati u beskonačnosti ideja, dizajna i modela koji Vas još samo mogu dodatno zbuniti. Kada vizualno želite odvojiti kućanske aparate i tehniku, najjednostavnije ih ugradite u kuhinjski namještaj. Hladnjak, perilica za posuđe, pećnica i zamrzivač neka postanu male tajne sakrivene pod veo zanimljivih boja i dizajna, a time ste stvorili dojam prostorije gdje kuhanje započinje tek otkrivanjem tih malih tajni.Popis opremanja kuhinje je zapravo popis pitanja na koja morate odgovoriti

Prostranstvo protkano svjetlošću  stvara nam boravak u kuhinji i dnevnom boravku ugodnijim ne samo za kuhanje već i za druženjeU suvremenim stambenim prostorima, kuhinje su većinom vrlo skučene, a unutar cjeline odvojeni dio. Učinite malu preinaku i uklopite ju u interijer na način da maknete zidne pregrade, time stvorite vizualno veći prostor  i omogućite dovoljno prostora za kuhinjsku opremu. Odvojiti ju vizualno možete na razne kreativne načine, podom od prekrasnih mozaik pločica, šankom zanimljivog dizajna kao dekorativnim, podizanjem na višu etažu jednom ili više stepenica, ali i funkcionalnim elementom, produljenom radnom pločom željenog oblika, ili nekom drugom kombinacijom vlastitih ideja. Ova vrsta otvorene kuhinje nije odabir samo prostora malih dimenzija, već estetski priča zanimljivu i vrlo maštovitu priču i u prostoru većih dimenzija. Prostranstvo protkano svjetlošću  stvara nam boravak u kuhinji i dnevnom boravku ugodnijim ne samo za kuhanje već i za druženje. Podizanjem kuhinje na višu etažu, učiniti će od nje pozornicu na kojoj ste Vi glavni glumac ili glumica, a predstava kuhanja može započeti onoga trenutka kada započnete pripremati hranu.

Radna površina ne mora biti samo dosadna ploča u pripremanju hrane i ploča za rezuckanje, već i stol za jedenje, druženje, pijuckanje kavice u dobrome društvuRadna površina ne mora biti samo dosadna ploča u pripremanju hrane i ploča za rezuckanje, već i stol za jedenje, druženje, pijuckanje kavice u dobrome društvu, ali i mjesto za kreativno izražavanje ukrašeno svježe ubranim cvijećem ili voćem koje nas gleda i mami da ga kušamo. Dosadni raspored u kuhinji začinite maštom. Na tržištu je toliko bogat izbor kuhinjskoga namještaja i njegova rasporeda, kao i bogatstvo začina u hrani. Skloniji ste egzotičnim začinima, uredite kuhinju u tom stilu, bojama. Preferirate više plodove mora i zdravu ribu, preuredite ju u  mediteransku kuhinju u kojoj kamen prevladava. Kada ne želite ništa napadno i previše, jednostavno i minimalistički odlično će Vas zadovoljiti, gdje će manje biti više. Naravno učinite to na način da kuhinju uklopite u cjelinu, jer ona je samo jedna priča u romanu interijera kojega pričamo.

Kuhinja je prostor namijenjen prvenstveno za pripremu hrane, objedovanje i čuvanje namirnicaU prostoriji nepravilnih oblika puno ekonomičnije je planirati kuhinju sa standardnim pokućstvom i opremom, nego naručivati pokućstvo po mjeri. Zahvaljujući sve većoj standardizaciji i unifikaciji kuhinjskih elemenata ovaj problem je lako rješiv, a pregršt modela svih dimenzija dostupan je na tržištu kvalitete dizajna. Kuhinja je prostor namijenjen prvenstveno za pripremu hrane, objedovanje i čuvanje namirnica. Prilikom pripremanja hrane potreban Vam je prostor za slobodno kretanje bez prelaženja preko nabacanih stvari, posuda za hranu kućnih ljubimaca itd. Izbjegavajte bespotrebno nabacivanje nepotrebnih stvari i elemenata kako Vas ne bi ometali u slobodnom kretanju kuhinjom, jer ipak prilikom pripremanja hrane koristite pribor koji može biti i opasan, poput oštrih noževa, ali i vrućega štednjaka, kipuće hrane i dr. Spajanje kuhinje i dnevnog boravka, koji su odvojeni naprimjer šankom ima nekoliko prednosti, a osim vizualno većeg prostora to je i prednost uporabe šanka za spremanje viška stvari, kuhinjskog pribora te kantice za odlaganje otpada. Kako ne biste udisali neugodne mirise koji dopiru iz kante za otpad, jer ipak nemate balkon, vrata unutar šanka su idealna za postavljanje kantice na njih.

Učiniti kuhinju zanimljivijim, stvar je osobnog ukusa i želja, a prema njima uz dobar savjet Vaša kuhinja dobiva ulogu višeZa dobar ukus nije potrebno puno novaca. Učiniti kuhinju zanimljivijim, stvar je osobnog ukusa i želja, a prema njima uz dobar savjet Vaša kuhinja dobiva ulogu više. Detalji poput malog akvarija, dekorativnih mozaik pločica, zanimljivih oblika dodatnog pribora za jelo i mnogi drugi, sitnice su koje daju onaj konačni momenat u cjelokupnom dojmu. Mali akvarij egzotičnog izgleda ima smirujući efekat dok promatramo život u njemu. Tako može djelovati i na Vas dok pripremate hranu skraćujući Vam vrijeme čekanja, ali i kao fantastično zanimljivi detalj animirati će Vaše goste, prijatelje, ukućane za vrijeme boravka u kuhinji i dnevnom boravku. Ukoliko imate male čupave kućne ljubimce, hranu za njih često ostavljate upravu na podu u kuhinji. Ogradite jedan dio uz kuhinju i odvojite za njih, kako se ne bi dogodilo da prosipaju hranu i vodu iz onih malih zdjelica koje im ostavljate. Taj prostor ne mora zauzimati puno mjesta, a osobito ako ga maštom kreirate stvarate kutak za njih koji Vas neće ometati u kretanju.