RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Neuobičajeni dizajni led rasvjete

Ekološki prihvatljivi materijali i ušteda energije izazivaju sve veće zanimanje

Rasvjeta igra vrlo važnu dekorativnu  ulogu u uređenju interijera, stoga je postala važan čimbenik u odabiru materijala i oblika kojim će pružati svjetlo u svakoj od prostorija. Danas se na tržištu može pronaći toliko dizajna rasvjetnih tijela, da jednostavno zastanete izgubljeni u tom mnoštvu ne znajući koji model odabrati. Bez obzira na sav taj izbor što nam se nudi, dizajneri rasvjetnih tijela svojom neograničenom maštom i perfektnim umovima iznova kreiraju sve inovativnije dizajne, koji naprosto zadivljuju. Neuobičajeni oblik i izgled lampe, lustera, podnih svjetiljki i integriranih svjetala samom svojom pojavom mogu biti jedini i sasvim dovoljni dekor u interijeru, i da samim time privuku svačiju pažnju. Tako su neki dizajneri proizveli modele koji sve više zapanjuju, a većina ih se bazira na LED rasvjeti koja postaje sve praktičnija i racionalnija ušteda električne energije, dok ju uz sve to odlikuju i vrlo privlačni načini izrade.

Od početka 21.stoljeća ekološki prihvatljivi materijali postaju sve važniji kada je u pitanju proizvodnja općenito, pa i rasvjetnih tijela također. Po pitanju same rasvjete, LED-ice se tek etabliraju kao novi i bolji način iluminacije stambenog, ali i poslovnog prostora. Ovaj izum šezdesetih godina prošloga stoljeća je poluvodička dioda koja otpušta svjetlo pri prolasku struje, a udomaćen je u mnogim segmentima života, od računala i automobila do infracrvenih dioda u daljinskim upravljačima. Njezina proizvodnja i konačna uporaba tek doživljava pravu renesansu, a njezina će primjena u rasvjeti interijera kroz nekoliko godina postati vodeći izbor svakog graditelja. Zašto je to tako? Njezine prednosti nebrojene su: prvenstveno, troši višestruko manje električne energije od žarulja sa žarnom niti, a dimenzijama su toliko male da su praktički nevidljive i nenametljive kao izvor svjetlosti, dok svojom dugotrajnošću nadmašuju sve ostale vrste rasvjetnih tijela, jer podnose višestruko duže cikluse paljenja i gašenja. Konačno, robusne su pa im padovi i udarci ne smetaju, a sve to omogućuje rasvjetnim dizajnerima veliku slobodu u stvaranju prekrasnih i vrlo neobičnih oblika i materijala rasvjetnih tijela praktičnih u svakom kutku interijera. Tako iskorištene u svakom slučaju doprinose stvaranju umjetničkih vrijednosti tog stambenog ili poslovnog prostora.     

Kako slika govori više od riječi, tako smo Vam izdvojili neke od najinteresantnijih i najneuobičajenih izuma u dizajniranju rasvjetnih tijela.Fantastičan koncept podne lampe, odnosno fleksibilne rasvjete sa dojmom razbijenoga stakla, ostavlja svakoga impresioniranim. Ova inovacija postavlja nove granice u području dizajniranja rasvjete i pomiče ju na neko još neviđeno mjesto, a Vama omogućuje apsolutno dosad neostvarive mogućnosti korištenja rasvjete.    Izvor svjetlosti u obliku stabla daje osjećaj prirode u Vašem domu, a reciklirani materijal od kojega je proizveden dokazuje ekološku osviještenost proizvođača.  Ovaj model stvara se na način da korisnik stavlja svaku rasvjetnu granu jednu u drugu dok ne dobije krošnju drveta, koja pruža svjetlost asocirajući nas na okoliš u kojemu drvo dominira i inspirira u svakom pogledu.Zanimljiva mobilna rasvjeta fleksibilna i neograničena mjestom na koje se postavlja, u trajanju od deset sati, kada se iznova puni; svakako je izum koji Vam omogućava da bez puno žica, kompliciranog premještanja i brige oko mjesta gdje ćete ju uključiti slobodno osigurate svjetlost na onim područjima u Vašem domu koja u tom trenu to zahtjevaju. Naravni, ni eksterijer nije isključen. Pripremate druženje uz roštilj u malo kasnijim satima, kada već pada mrak i uvijek Vam je rasvjeta najveći problem-ovo Vam može poslužiti  kao najpraktičnije rješenje.

Lampa izrađena od recikliranoga materijala koja se transformira na interesantan način, ne samo da je atraktivan detalj već i funkcionalni izvor svjetlosti koji se može podešavati po jačini. Namještaj koji svijetli uglavnom je namijenjen estetici prostora, ali ova neobična fotelja koja svijetli može poslužiti i svojom izvornom funkcijom sjedenja, zbog svojstva praktičnosti LED rasvjete po čemu su poznate da LED  žarulje ne emitiraju toplinu već ostaju hladne.

 

 

 

Kada Vas totalni mrak plaši ili Vas uznemiruje i svaki puta kada idete spavati ostavljate manje svijetlo upaljeno bilo sebi ili djeci koja su po prirodi plašljiva po tom pitanju, tada razmislite o ovom načinu osvjetljavanja prostora bez zamornog trošenja električne energije. Dakle, ekonomičnost je glavna prednost ovog simpatičnog izuma, a zanimljiv je i vizualni efekt koji ostavlja. To je u biti fosforna žarulja smještena u prozirnu akrilnu ciglu, koja preko dana marljivo prikuplja svjetlo kako bi po noći neumorno zasjala punim sjajem. U sumrak već počinje svijetliti zelenkastim svjetlom, što daje predivan efekt upaljene žarulje koja misteriozno stoji na Vašem noćnom ormariću, odnosno vizualno izgleda kao da leti nad njim. Tako Vam pruža sekundarnu rasvjetu originalnoga tipa maštovite izrade, a Vašim najmlađima pruža sigurnost jer nije zapaljiva, ne može pregorjeti i kada emitira svjetlost sve noćne spodobe nestaju. Idealna je i za hodnike, kojima prolazite noću kada ožednite ili osjetite potrebu za nuždom, pružajući Vam točno onoliko svijetla koliko Vam je potrebno da vidite hodati bez spoticanja i padova. Sjajno izgleda, a pali se bez imalo napora. Kada Vam je primarno svjetlo prejako, poslužite se ovom svjetlosnom ciglom kao vrlo zanimljivim izborom odgovarajuće svjetlosti. Općenito je ova vrsta rasvjete u svakom interijeru dobrodošla, izbor je velik, a mi Vas kroz nekoliko najzanimljivijih primjera želimo upoznati sa njima kako bismo Vam olakšali potragu. Sve što postoji ne morate i imati, ali možete barem biti informirani o tome.

Mali korak za tehnologiju, a ogroman za svjetlosnu zabavu upravo je ovaj izvor svjetlosti sa funkcijom imitiranja Mjeseca. Naime, to je vjerna kopija usamljenog zemljinog satelita i dizajniran je kako bi se mogao postaviti na zid Vaše sobe. Ukoliko obožavate promatrati Mjesec kako obasjava tamu koja dopire odozgo, ovim simpatičnim i prije svega romantičnim svjetlosnim detaljem možete si priuštiti to zadovoljstvo, a ujedno i spavati pod Mjesečinom. Ako ste jedni od onih koji ne voli spavati u totalno zamračenoj prostoriji, a osobito ako imate djecu koja ne podnose mrak, ovaj način izvora svjetla pružiti će Vam dovoljno sigurnosti i ugodne atmosfere. Riječ je o iskreno zabavnom karakteru, stoga ne očekujte nekakvu visoku tehnologiju. Ovo je samo mali detalj za sve romantičare, Vaše najmlađe i ljubitelje ovog noćnog prizora.Koristeći daljinski upravljač, imate opcije između kojih birate 12 različitih lunarnih faza, od mladog pa do punog Mjeseca. Napajaju ga četiri baterije, a edukacijski disk kojega dobijete uz njega naučiti će Vas i provesti kroz sva njegova mora i kratere tako da je u konačnici i poučan, osobito za djecu koja su njegov najveći obožavatelji. Ova kopija Mjeseca toliko je detaljna odnosno precizna u svojoj izradi, da jednostavno zapanjuje koliko stvaran i uvjerljiv dojam ostavlja. Njegove tehničke karakteristike stvoriti će Vam takvu atmosferu da ćete se ponekad zapitati je li stvaran ili nije, kada se u noći probudite u polusnu. Zanimljivo je to što je ovaj izum i poučnoga karaktera, možda namijenjen prije svega najmlađima koji tek uče o njemu, da na vrlo privlačan način saznaju tko je taj Mjesec što nas stalno prati.


© Adaptacije d.o.o.