RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Keramičarski radovi

 

KERAMIČARSKI RADOVI

MOZAIK KERAMIKE U DOMAĆINSTVU

 

       Ugradnjom keramike unosimo dio povijesti i antičkog duha u svoje domove, i iako danas imamo nebrojen stil i dizajn to je dio razvoja jedne od najstarijih građevinskih tehnika i materijala. Današnja suvremena keramika razvila se iz paleolitskog lončarstva, a poznajemo i razlikujemo nekoliko vrsta keramike kao što su terakota, fajansa, majolika i porculan. Njezina primjena varira od keramičkih pločica, lončarske robe, cigle, odvodnih cijevi, posuđa, vatrostalnih materijala, električnih uređaja, magneta do abrazivnih materijala. Keramičarski radovi u adaptaciji bitan su estetski i funkcionalni element. Pružaju konačni estetski izgled Vašega doma, a svojom praktičnošću i pojednostavljeno održavanje. Najčešće ih postavljamo u kupaonici, kuhinji, hodniku, balkonu ili drugim sanitarnim prostorijama, bilo da njima želimo ukrasiti podove ili možda zid. Podne pločice vanjskih prostora trebale bi biti protuklizne i otporne na smrzavanje, dok su naprimjer kupaonske nepresušivi izvor ideja i dizajna u svim mogućim kombinacijama. Uzorci na podovima već vijekovima i tisućljećima ukrašavaju ljudske nastambe. Prisjetite se samo začuđujuće prekrasnog mozaika iz antičkih i rimskih vremena. Promišljenim izborom uzorka na podu katkada je moguće prikriti ili ublažiti neki vizualni nedostatak, naprimjer nezadovoljavajuće proporcije sobe. Tako široke, poprečne pruge na podu u dugačkoj i uskoj prostoriji skraćuju perspektivu. Prostorija koju istovremeno koristite kao kuhinju i blagavaonicu i dnevni boravak možete podnim uzorkom podijeliti na nekoliko prostora.

   Različite su dimenzije pločica, od mozaik pločica do velikih, a njihova površina može biti glatka, hrapava, mat, sjajna, jednostavna jednobojna ili šarena sa uzorcima. Neka Vaš odabir ovisi o stilu kojeg volite, obliku kojega preferirate i naravno praktičnosti održavanja i uklapanja u konačan dojam Vašega doma. Naši djelatnici će Vas rado uputiti u sve što je potrebno za pravilan i kvalitetan odabir keramičkih pločica. Oblik, dizajn i način postavljanja pločica postavljamo prema Vašim željama i zahtjevima, a na Vama je samo da se dobro raspitate o rokovima isporuke i načinu dostave kada kupujete pločice. Često se događa da kalibracija- visina i širina pločica nije idealna, a da su prvoklasne pločice tko zna koje i kakve, stoga će Vam malo tko potvrditi da cijena pločica koju neki naši trgovci nude na tržištu ne garantira i odgovarajuću kvalitetu. Pažljivo razmislite i ne žurite sa odabirom keramičkih pločica. Mi smo tu da Vam ponudimo savjet- dva, kako biste kupnjom osigurali pravilan odabir i zadovoljili svoje želje.

   Keramičarski radovi sastoje se iz tri segmenta- pripremanja podloge, polaganja pločica i konačno fugiranje. Priprema podloge ovisi o materijalu na koji se polaže keramika, a na raspolaganju imamo vlagonepropusne premaze, dubinske premaze, mase za niveliranje ili izravnavanje, tekuće folije... Simetrija postave nam je izuzetno bitna, stoga posebnu pažnju posvećujemo ravninama zidova te izvedbama radova pod pravim kutem. Ljepila dijelimo prema njihovoj namjeni, tako da ih kombiniramo zavisno od vrste pločica, neovisno o kompleksnosti postave. Uvijek primjenjujemo optimalan materijal koji najbolje odgovara vrsti i namjeni keramike, kao i podlozi. Dugotrajnost i visoku kvalitetu naših radova u konačnici garantira primjena visokokvalitetnih i pravilno odabranih materijala.