RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Demontaža i rušenje

DEMONTAŽA I RUŠENJE

   Nakon pažljivog i sistematskog planiranja radova, uvod u proces adaptacije započinjemo radovima na demontaži i rušenju. Rušenje je neizostavni dio ove vrste posla, a u većini slučajeva je riječ o djelomičnom rušenju, demontaži ovratnika, prozora, kupaona, ali i demontažu parketa, keramičkih pločica, ili stare stolarije. Također, skupinu ovih najzahtjevnijih i najkompleksnijih radova uključuju grubi radovi rušenja pregradnih zidova, probijanje ili proširivanje raznih otvora, demontaža starih sanitarija, stare vanjske ili unutarnje stolarije te demontaža starih vodovodnih i kanalizacijskih instalacija. Kada je to potrebno vrši se i demontaža stare elektro instalacije, kao i pripadajuće elektro razvodne ploče, a uz to je većinom nužno potrebna i demontaža starih instalacija centralnog grijanja te stare plinske izolacije.

       U svakom stanu ćete htjeti nešto pregraditi, povećati prostoriju, drugačije ih povezati ili potpuno promijeniti raspored. To i nije tako jednostavno, kao što Vam se čini osobito kada je riječ o objektima starogradnje. Većinom su to zgrade u širem centru grada, ali i sve one u periferiji starije od pedeset godina. Nenosivi zidovi u tim zgradama tijekom godina preuzeli su teret na sebe i dobili ulogu nosivih zidova. Ne mogu se svi pregradni zidovi samo tako ukloniti ili proširiti otvor u njima. Isto tako, ne mora svaki deblji zid, debljine veće od 20 cm, biti nosiv. Iz tih razloga, kod rušenja pregradnih zidova treba pripaziti koji zidovi su nosivi, a koji nenosivi, jer rušenje nenosivog zida ne utječe na nosivu konstrukciju, što ne vrijedi za nosivi zid. Sve nabrojano ovisi o konstrukciji zgrade i za rušenje zidova potrebno je angažirati statičara sa licencom, kojeg možete angažirati sami ili uz našu preporuku te se posavjetujte sa ovlaštenim inžinjerom građevinarstva. Od velike važnosti je zadatak za Vas da u samom planiranju adaptacije stana saznate sve bitne podatke o građevinskoj konstrukciji Vašega interijera, te da se posavjetujete sa odgovarajućom strukom, dakle arhitektom, kako biste znali što je moguće uraditi i preurediti i na koji način. Nabavite projektnu dokumentaciju zgrade, dakle iz povijesnog arhiva, od izvođača radova ili projektanta, i saznajte što više informacija kako bi olakšali sebi, a i nama. I najmanji zahvat može biti rekonstrukcija, a tada nastaje problem jer to zahtjeva dozvole od nadležnih institucija.

   Postavljena pravila o zbrinjavanju otpada temelje se na brizi o okolišu i ekološkoj osviještenosti naše tvrtke. Tako u svim segmentima adaptacije stana namećemo nove pozitivne standarde kada je ekologija u pitanju. Rušenjem starih ugrađenih materijala prepunih štetnih tvari kao što su azbest, fungicidi, premazi, lakovi puni olova i mnogi drugi dio su starogradnje, ali i prilika da ih se riješite. Učinite to za svoje zdravlje i prepustite nama u ruke ovaj dio posla, jer je glavna tendencija u našem izvođenju radova upravo korištenje provjereno kvalitetnog materijala, koji nedvojbeno štiti Vaše zdravlje i nije opasan, pogotovo kada je riječ o djeci. Nakon izvedenih radova otpad pakiramo i razvrstavamo prema vrsti, te svrstavamo u odgovarajuću ambalažu i odvozimo isključivo na gradski deponij. Savjesna odgovornost i profesionalnost nam ne dopuštaju suprotno, a time sa ponosom gradimo pouzdanost i povjerenje naše tvrtke.

   Velikim brojem izvedenih adaptacija stekli smo dovoljno iskustva kako bismo Vam stambeni prostor učinili ugodnijim za stanovanje, a sebi priuštili priliku za kvalitetnije poslovanje.