RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Centralno grijanje

 

CENTRALNO GRIJANJE

TOPLINA DOMA

 

   Temperatura ljudskog tijela iznosi između 36,5 i 37 stupnjeva Celzija, no čovjek se sasvim ugodno osjeća i na mnogo nižoj temperaturi, ali pod uvjetom da je prostorija dobro izolirana i da se toplina u njoj zadržava. Kod svake adaptacije stana ili kuće treba se pobrinuti za grijanje i izolaciju. Iz godine u godinu proizvode se sve manji prikladniji uređaji za grijanje, zbog postizanja efekta atraktivnijeg i ljepšeg interijera bez dosadnih cijevi i zahrđalih radijatora. Najbolje rezultate ćete postići ako unaprijed planirate sistem grijanja kao integralni dio ostalih zahvata u Vašemu stanu ili kući. Posebnu pozornost obratite na izolaciju, pri čemu Vam dekorativni površinski slojevi na zidovima i podu mogu poslužiti upravo kao odlična dodatna izolacija uz estetsku funkciju. Centralno grijanje, kao odabir je vrlo skupo i složeno, ali uz našu stručnu pomoć dobiti ćete najprikladnije grijanje za cijeli dom i njegove stanare, a radovi će biti kvalitetno izvedeni uz garanciju da se materijali i uređaji kasnije neće kvariti. Centralno grijanje je sistem koji kroz cijeli stan ili kuću održava stalnu temperaturu. Princip zagrijavanja bazira se na zagrijavanju prostora pomoću tople vode ili zraka koji struje kroz cijevi i radijatore iz centralnog kotla ili sličnog sistema grijanja. Princip je jednostavan ali složen toliko da ugradnju ne treba prepustiti amaterima. Na nama je da Vam pomognemo i savjetujemo Vam mnoge mogućnosti poput podnog grijanja, razlike u kvaliteti pojedinih kotlova, radijatora i plinskih bakrenih cijevnih sustava mikro-promjera, savjete o kontroli temperature i raspoređivanju, rasporedu grijačih tijela, ovlaživanju zraka i sveg ostalog vezanog za centralno grijanje i Vašu investiciju u njega.

     Bez obzira je li Vaš stan ili kuća potpuno ili djelomično opremljena centralnim grijanjem, zadatak Vam je da najprije ustanovite u kakvom su stanju svi oni bitni elementi bez kojih grijanje ne bi bilo djelotvorno. Jedan od tih elemenata je izolacija. Topli zrak diže se gore, stoga dobro izolirajte podove u svome domu. Kod centralnog grijanja toplinski kapacitet radijatora ovisi o njegovoj površini, točnije broju rebara, tako da potrebnu površinu radijatora uvjetuje zapremnina prostorije koju treba grijati. Nemojte zbog estetskog izgleda ili zbog želje za većom zidnom površinom ugraditi u stan premalo radijatora, jer od takvog grijanja ima više štete nego koristi. Današnji moderni dizajni omogućiti će Vam da i radijatori postanu dekorativni dio interijera Vašega doma. Raspored grijaćih tijela u stanu bitan je faktor funkcionalnog grijanja. Nekoliko manjih, promišljeno raspoređenih radijatora puno bolje zagrijavaju Vaš dom nego jedan veliki, premda im je emitirana toplina jednaka. Grijanje možete učiniti efikasnijim i uštedjeti svoj novac ugradnjom dvostrukih okana u prozore kao i sprečavanjem propuha. Radijatori, priključci i cijevi centralnog grijanja razlikuju se od modela do modela. Široki, čelični ili lijevano-željezni radijatori, te tanki električni koji se liče bojom samo su jedan od primjera.

     Ukoliko se odlučite za izvedbu priključka plinskog protočnog bojlera na postojeći dimnjak, kao nužni preduvjet svakako je atest dimnjaka kojega morate nabaviti od područnog dimnjačara. Tek tada se možete uputiti u kupovinu odgovarajućeg grijaćeg uređaja. Ukoliko nije moguće izvesti priključak iz nekog razloga, uvijek možete pronaći alternativna rješenja u dogovoru sa nama. Instalaciju grijanja izvodimo s beskonačnim skrivenim cijevima položenima u pod i smatramo ju estetski najprihvatljivijim odabirom u našoj izvedbi. Materijali koje koristimo baziraju se na bakrenim i drugim tehnološki naprednim cijevima vrhunskih svjetskih proizvođača. Kod izvođenja centralnog etažnog grijanja s beskonačnim -bez spoja u podu cijevima, ugrađujemo i razdjelnik tako da svaki radijator ima svoj neovisni krug. Taj način izvedbe nam omogućuje da bez većih dodatnih troškova izvedemo jednostavniju varijantu podnog grijanja u dijelu stana gdje se nalaze keramičke pločice, bilo u kupaonici, kuhinji ili hodniku.

   Pri izvođenju radova na centralnom grijanju posebno brinemo da su svi potrebni dijelovi pravilno ugrađeni i da su ugrađena oprema i materijali iznimno visoke kvalitete od poznatih i provjerenih renomiranih svjetskih proizvođača. Pravila poslovanja i pružanja naših usluga temeljimo na činjenici da se poštuju svi propisi i standardi, garantirajući stručnost na tom području.