RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Čarolija stvorena led rasvjetom

RASVJETA LED ŽARULJAMA JE PREPORUČLJIVA I SIGURNA RASVJETA ZA DJEČJE SOBE

Prilikom planiranja rasvjete u Vašemu stambenom prostoru bitno je najprije razmisliti o načinu na koji želite ostvariti atmosferu u njemu, mjestima na kojima će se izvori svjetlosti nalaziti, te njihovoj primarnoj funkciji. LED rasvjeta danas je jedna od novijih i funkcionalnijih načina osvjetljavanja stana ili kuće. Prednosti ove vrste rasvjete doprinjele su da se njihova primjena proširi i na kućanstvo, čime postaje neizbježni dio u planiranju i odabiru rasvjete.

LED je kratica za Lihgt Emiting Diode, što u prijevodu znači dioda koja emitira svjetlost. Svjetlosne diode temelje se na poluvodičima koje pretvaraju električnu struju direktno u svjetlost, a LED se sastoji od nekoliko slojeva poluvodičkog materijala i kada je dioda pravilno uključena svjetlo se proizvodi u jednom od tih slojeva. LED lampe pretvaraju veći dio električne struje u svjetlo, za razliku od običnih lampi sa žarnom niti koja najveći dio električne energije pretvara u toplinu, vrlo mali dio u svjetlo. Rješenje za stabilno svjetlo dioda i konstantnu struju uz manje zagrijavanje i uštedu električne struje omogućuje kontroler struje LED dioda. To je zasebni elektronički sklop koji aktivno ispravlja ulazni napon i regulira struju LED dioda. Također, u usporedbi sa običnim žaruljama koje proizvode kontinuirani spektar svjetla, LED daje svjetlo određene boje, a ta boja ovisi o korištenom materijalu.LED rasvjeta odlično nadomješta prirodnu svjetlost u onim prostorima gdje je ona smanjena ili je uopće nema.

Na tržištu se nude različite varijante boja LED svjetlosti, ali je ugodna, topla bijela varijanta ipak najtraženija i najprikladnija opcija pri osvjetljavanju prostorija. Raznovrsne varijacije na dostupnost boja LED žarulja pružaju Vam mogućnost dizajniranja svjetlosti u Vašemu domu, pri čemu možete birati između različitih izvedbi, prema potrebi i željenom kutu emitiranja svjetlosti. Ukusi su različiti, stoga je i ova ponuda različita u toliko da zadovolji svačiji ukus i stil uređenja interijera. Kreirajte rasvjetu prema namjeni na način da ugodite vizualnim zahtjevima. Za one koji preferiraju lustere na tržištu LED žarulja koriste se LED žarulje u obliku svijeće, a u njihove viseće lampe odgovaraju LED žarulje standardnih grla. LED flex trake koje se režu na svojstven način i postavljaju na način da se samo lijepe na adekvatnu poziciju opcija su za sve one koji žele ostvariti indirektnu rasvjetu u svom domu i tako naglasiti poseban ugođaj. Kada ipak poželite naglasiti određeni trenutak, određenu dekoraciju i predmet ili ciljano osvjetliti određeni dio interijera, tada upotrijebite LED žarulje u obliku reflektora s kutom emitiranja svjetlosti bilo pod 30 stupnjeva ili 120 stupnjeva.

LED tehnologija donosi nam mnoge prednosti nad klasičnim žaruljama. Minimalna potrošnja električne energije, te impresivan vijek trajanja od 50 000 pogonskih sati prednosti su LED rasvjete koje ih čine izvanrednima za osvjetljavanje stambenog prostora. Također, imaju manju osjetljivost na mehanička oštećenja od običnih žarulja, manje zagrijavanje što stvara uvjete za lakše dizajniranje rasvjetnih tijela, kao i korištenje većeg spektra materijala. Mogu biti praktički nevidljivi i nenametljiv izvor svjetlosti, jer svojim dimenzijama mogu biti toliko male, gotovo neprimjetne. Višestruko podnose duže periode paljenja i gašenja, a imaju izuzetnu otpornost na udarce i vibracije, pa im tako udarci i padovi ne smetaju. Odlikuju se niskim termičkim opterećenjem, usmjerenom karakteristikom isijavanja, pri čemu imaju usmjereno emitiranje svjetla. Sve ove tehnološke prednosti čine ih odličnim odabirom rasvjete, ne samo zbog niske potrošnje električne energije, dužeg vijeka trajanja i ostalih prednosti nad klasičnim žaruljama, već i niske troškove održavanja. LED rasvjeta odlično nadomješta prirodnu svjetlost u onim prostorima gdje je ona smanjena ili je uopće nema, a preporučljiva je i svim onim ljubiteljima kućnoga bilja kojima zbog nedostatka prirodne svjetlosti ono ne uspijeva.

Sigurno želite zaštititi najmlađe pa je tako postavljanje LED lampi u dječje sobe zasigurno izbor kojim ćete ih maksimalno osigurati u situacijama kada bi primjena obične žarulje prouzročila opasnost za djecu. Naprimjer, kada se u slučaju pada na tlo LED žarulja razbije, ne postoji nikakva opasnost za djecu , jer je njihov vanjski dio proizveden od sigurne i stabilne termoplastike, dok njezina unutrašnjost ne sadrži nikave opasne supstance. Kod običnih žarulja u tom slučaju dolazi do pucanja stakla, i olovnih isparenja opasnih za zdravlje čovjeka općenito, osobito djecu. LED žarulje skoro se uopće ne zagrijavaju, ne postaju vruće i nisu opasne na dodir kao obične užarene, a time ne mogu izazvati niti požar kada ostanu upaljene kroz duže vrijeme, u slučaju da ih zaboravite ugasiti. Kreirajte rasvjetu prema namjeni na način da ugodite vizualnim zahtjevima.

Općenito, primjena LED izvora svjetlosti stvara minimalno emitiranje topline stoga je prigodna za postavljanje u drveni namještaj i u neposrednu blizinu svih onih lako zapaljivih materijala. Adekvatnim odabirom svjetlosti masivne vrste drveta hrast, bukva ili bor pod određenim snopom svjetlosti oživljavaju i postaju dio interijera istaknuti kao posebni elementi sposobni da ukrase prostor. U blagovaoni i kuhinji idealno ispunjava sve razloge rasvjete, pri čemu svojim minimalnim emitiranjem topline ne predstavlja nikakvu opasnost za lako zapaljive predmete i kuhinjske uređaje. Za veću radnu produktivnost bitna je i rasvjeta radne prostorije, a LED lampe osiguravaju odličnu vidljivost, ne iskrivljavaju boje pa je tako idealna za radne sobe i radna područja osobito onih koji se bave grafikom, slikarskim i sličnim umjetnostima.

Ono što prvenstveno očekujemo od rasvjete to nam LED rasvjeta i pruža, a to je osvjetljavanje prostora kroz potpuno pretvaranje struje u svjetlost.


© Adaptacije d.o.o.