RT Ionosphere - шаблон joomla Joomla

Biokamini - dizajn budućnosti u Vašem domu

Biokamini - dizajn budućnosti u Vašem domu

Jedna tvrtka po imenu Planika nadišla je granicu uobičajenog i uz pomoć napredne tehnologije dizajnirala vatru, koju je učinila da postane dio namještaja u interijeru. Ovaj dizajn je nova kategorija u osmišljavanju interijera, a naziva se biokamin kao segmenat koji se uzdigao na višu razinu u kreiranju unutrašnjeg prostora. Pomaknula je tradicionalni pristup ove vrste proizvoda i stvorila koncept, koji dozvoljava integriranje vatre na najsofisticiraniji način i na najneuobičajena mjesta.

Biokamin nije samo dekorativni element u prostoru, već predstavlja pravu vatru oblikovanu vrhunskim dizajnom. Pomičući granice ovo postaje namještaj sa elementom vatre, koji trajno okupira suvremenu kulturu življenja i moderni stil života. Adaptacija stambenog prostora omogućava nam da raznim preinakama uljepšamo svoj dom i ostvarimo svoje želje, bilo da su dekorativne ili funkcionalne prirode. Umetanje biokamina predstavlja jednu od njih, a njegovo postavljanje podrazumijeva mnoge građevinske zahtjeve stoga je njegovo planiranje sastavni dio uređenja interijera.

Kako funkcionira ovaj fantastični kamin? Vrlo jednostavno. Na bazi zelenog, obnovljivog tekućeg goriva, certificiranog za korisnika i siguran za okoliš. To je specijalizirana vrsta goriva Fanola, koji se temelji na etanolu biljnoga porijekla, a prilikom paljenja odnosno gorenja ne proizvodi dim, nema mirisa i ne ostavlja pepeo. Ovu posebnu formulu proizvodi kao jedini legitimni proizvođač upravo Planika, koja ju je i osmislila zbog dizajna biokamina kojemu je namijenjeno. Proizvod je testiran u pogledu sigurnosti za ljude i okoliš, a certificiran je od strane međunarodnih tijela kompetentnih na ovom području. To je vrlo elegantni patent koji omogućuje čisto sagorijevanje ovog goriva, što znači da ne postoje štetne tvari koje ispušta, a proizvodi CO2 i vodenu paru u iznosima usporedivima sa ljudskim dahom. Značajka je u tome što dimnjaci i ventilacijske instalacije postaju prošlost, što dodatno štiti i od požara. Što se tiče održavanja, zahtjeva redovito pružanje zraka, dakle prostorija mora imati ispravni ventilacijski sustav i češće provjetravanje, odnosno otvaranje prozora kako bi ušao svježi zrak. Pali se na način da se spremnik ispuni bio gorivom i upali vatra posebnim upaljačem s lagano proširenim vrhom.   Postoji nekoliko oblika i modela ove vrste biokamina, koji se mogu integrirati u stolove, zidove, šankove, stupove, gdje god Vas mašta odvede. Opisati ćemo Vam reprezentativne vrste sa slika kako biste bolje razumjeli princip po kojemu funkcionira svaki od njih.

Biokamin integriran u stolove dodaje još jednu ulogu ove vrste namještaja, što znači da osim što ispijamo kavicu na njemu, također i uživamo u plesu koji nam prezentira vatrica bilo da dopire iz njegove sredine, lijeve ili desne strane. Ovaj šarm koji nam pruža rasplesana vatrica kombinirana je funkcionalnost i moderni dizajn, pa tako više nema jaza između kamina i stolova.

L- oblik je transparentan komad namještaja sa posebnim karakterom. Dvoslojno staklo, tamna hrastovina i bijelo lakirano ognjište s otvorenim plamenom su njegovi glavni elementi od kojih je načinjen. Vrlo je elegantan i stvara minimalizam suvremenoga tipa, a transparentno staklo pojačava učinak plamena.  Sprječava izravan kontakt s vatrom, što ga čini sigurnim za korisnika.    

Biokamin umetnut u zid, model je izrađen od stakla pojačanog aluminijskim okvirom, a naglašava panoramski dojam goruće vatre i reflektira svjetlost. Oni koji žele izbjeći uobičajene zidne ukrase, ovaj zidni dizajn je savršen za njih.  Postoji još nekoliko modela koje možete vidjeti na slikama, a govore dovoljno same za sebe. Tako u izboru postoji i nova poboljšana konstrukcija s većim rezervoarom, koji povećava vrijeme gorenja na oko tri sata, a kutija rezervoara je formirana na način da u potpunosti eliminira propuštanje topline, čime se povećava sigurnost plamenika. Unutrašnja izgradnja plamenika je poboljšana i kao takav značajno naglašava vizualni efekt paljenja vatre, uz ekonomičnu potrošnju goriva. Modeli su općenito dizajnirani da se izbjegne prijenos topline iz plamenika u okolinu i od takve vrste stakla koja ne može pocrnjeti ili puknuti na visokim temperaturama, dakle ima visoki stupanj toplinske izolacije

Najimpresivniji dizajn zasigurno je Linijska vatra, odnosno model biokamina koji je baziran na umetanju duge trake plamena na zidu, u udubinu ili čak i na policu, a vrlo je jednostavan i siguran u primjeni. Biogorivo se rasporedi po toj traci i kada se upali pruža neopisiv prizor horizontalno rasplesane vatre. To je definitivno spoj suvremenog dizajna i funkcionalnosti, a pronalazi svoju primjenu u većini interijera i otvara nove mogućnosti za arhitekte. 


© Adaptacije d.o.o.